bewegingsdetector
Saved Read later
Deel dit bericht

Minder slachtoffers van woninginbraak door automatisch aan en uit lichtsysteem

Minder Nederlanders zijn slachtoffer van een woninginbraak. Dat komt onder meer door betere preventie. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek in de Veiligheidsmonitor. Volgens het CBS komt dat deels door preventie. Zo had 76 procent van de ondervraagde Nederlanders buitenverlichting en 65 procent extra veiligheidssloten. Inbraken komen het vaakst voor in duurdere buurten en in wijken met lagere woningprijzen.

Veiligheid

Veiligheid speelt een rol bij verlichting. Voldoende verlichting zorgt voor een veiligere woonomgeving. Buitenlampen met sensor zijn hiervoor het beste geschikt. Indringers opereren het liefst ongezien in het donker. Handig zijn ledlampen die werken op zonne-energie gecombineerd met reserve batterijen. Voordeel is dat er geen bekabeling nodig is. De lampen zijn uitgerust met een zonnepaneel die energie doorvoert naar een oplaadbare batterij. Enkele zonuren zijn voldoende om een ledlamp één maand lang te laten branden. Voor de zekerheid zijn er reserveback-up alkaline batterijen.

Sensor

Lampen zijn er met een schemersensor of met een bewegingssensor. Bij het maken van de keuze is het goed om je bewust te zijn van het verschil. Een bewegingssensor detecteert warmte en bewegingen. Een lamp met een bewegingssensor werkt uitsluitend in het donker. Bij daglicht is het namelijk niet mogelijk signalen optimaal op te vangen. Een schemersensor stel je van tevoren in. Als het in de winter eerder donker wordt is het wel zo prettig als er een lamp bijvoorbeeld de oprit verlicht. Er bestaan ook buitenlampen met zowel een schemer- als bewegingssensor.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Led

Led tuinverlichting is voor het verlichten van de buitenruimte de meest duurzame en energiezuinige optie. In vergelijking met een traditionele gloeilamp gebruikt led tot wel tachtig procent minder energie en gaat led onder normale omstandigheden wel tien keer langer mee dan bijvoorbeeld een halogeen lichtbron.

Buitenverlichting zorgt niet alleen voor een veilig gevoel. Mooie buitenverlichting draagt bij aan een persoonlijke en sfeervolle tuin. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, materialen en kleuren.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.