Een vintage vloerkleed is dé trend van dit moment! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een vintage vloerkleed is dé trend van dit moment!

Bent u het binnen zitten al zat? Of bent u meer uw interieur zat? Daar kijkt u immers de hele dag tegen aan. We zitten inmiddels al een jaar grotendeels in ons eigen huis. Menig mens is dan ook al aan het klussen of herinrichten geslagen. Een totaal nieuwe inrichting kan een frisse moed geven en maken het binnen zitten iets makkelijker. Al gaat u voor een compleet nieuwe inrichting of enkel voor een paar nieuwe details: het vintage vloerkleed is iets voor u! Het maakt iedere kamer weer als nieuw, zorgt voor die gezellige warme sfeer en voor ieder interieur is er wel een passend vintage vloerkleed te vinden. Lees snel verder voor 5 redenen waarom u een in huis moet halen.

De benaming vintage vloerkleed vertegenwoordig eigenlijk tapijten die in oosterse landen en voornamelijk Perzië met de hand worden gemaakt.

Vintage vloerkleden komen niet opeens om de hoek kijken. Ze vertegenwoordigen al tientallen jaren het oosten in onze woonkamers. Met de migrantenstroom vlogen ook de tapijten ons land binnen. Sindsdien komt de trend regelmatig weer terug!

Een vintage vloerkleed is dé trend van dit moment! 16

5 redenen waarom u ook een vintage vloerkleed wil

Er zitten diverse voordelen aan een vintage vloerkleed of een Perzisch tapijt, die tellen wij graag voor u op! Denkt u bij een Perzisch tapijt aan een verstoft rood tapijt met van die ouderwetse vervaagde bloemen? Dan hebt u zich nog niet verdiept in de wereld van de 1001 Perzische tapijten die er tegenwoordig beschikbaar zijn. Geloof me: voor ieder interieur is er wel een passend Perzisch tapijt te vinden! Ze zijn in alle soorten en maten te vinden. Van een enorm formaat met een medaillon of een kleine vintage vloerkleedje. Van heldere en krachtige kleuren tot vervaagde en zachte kleuren. Of wat dacht u van een hoogpolige of een tapijt met een korte pool?

Bekijk ook:
Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Ouder dan opa

Een ander groot voordeel van Perzische tapijten is hun levensduur en kracht. Het Perzische tapijt is dé duurzame keuze voor uw interieur. U geniet niet alléén van het tapijt, de generatie na u ook! Wat maakte deze tapijten zo duurzaam zult u zich afvragen? Daar zijn verschillende onderbouwingen voor te geven.

Perzische tapijten worden niet met een machine gemaakt, in tegenstelling tot polyester tapijten. Perzische tapijten worden namelijk met de hand gemaakt door wevers in Iran en omstreken. Hier gaat veel uren aan ontwerpen, weven en kleuren zitten. Dit maakt dat er geen vervuilende energie opgewekt hoeft te worden.

Waar worden ze van gemaakt?

Daarnaast worden Perzische vloerkleden gemaakt van natuurlijke producten zoals wol, zijde en katoen. Dit zijn materialen die afbreekbaar zijn in de natuur en geen schade achterlaten.  Het kleuren gebeurt al eeuwen met natuurlijke planten, mineralen en insecten. Hierdoor vervagen veel oude tapijten ook; de kleuren vergaan.

Een vintage vloerkleed is dé trend van dit moment! 17

Prachtig voor tweedehands gebruik

Het grootste voordeel van Perzische tapijten is dat ze super sterk zijn! hierdoor hoeft u geen nieuwe te kopen omdat het vloerkleed na een paar jaar al stuk is. Bent u wel toe aan een nieuwe, dan dient een Perzisch tapijt zich goed voor tweedehands gebruikt. Een Perzisch tapijt gaat gemiddeld zo’n 80 jaar mee! Zo geniet u niet alleen, maar de generatie na u ook van het prachtige tapijt. Nog een leuke bijkomstigheid hierin is dat oude tapijten meer waard worden, mits ze natuurlijk goed zijn onderhouden.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Een Perzisch tapijt is dé toevoeging aan uw interieur die u miste! Het brengt een wereld van verhalen, symbolen en geschiedenis met zich mee. Aan de meeste tapijten is jarenlang met de grootste nauwkeurigheid en concentratie gewerkt. U kunt urenlang naar het vloerkleed kijken en steeds nieuwe details en kleuren ontdekken. Zelfs een loper in de gang kan een warm gevoel geven aan het huis.

Een vintage vloerkleed is dé trend van dit moment! 18

Laat u uw Perzische tapijt door een expert beoordelen, dan kan hij u alles vertellen over de wereld die schuilgaat achter dit prachtige vloerkleed!

De smaakmaker van in coronatijd

En dan de allerlaatste reden waarom een Perzisch tapijt voor u de oplossing is in huis: het is een smaakmaker! Al heb je een kale ruimte met enkele meubels: een Perzisch tapijt zorg voor sfeer en warmte. Het zorgt daarnaast voor geweldige akoestiek en is heerlijk om overheen te lopen. Of wat dacht u van een Perzisch tapijt aan de muur? Zo gaat hij langer mee en kan u beter genieten van het prachtige kunstwerk.

Genoeg redens dus om eens naar een Perzisch tapijt te kijken. Voorlopig zitten we nog wel even thuis en is ons hui onze beste vriend. Een interieur om van te genieten zorgt voor een goed humeur en brengt sfeer in deze crisistijd! Een Perzisch tapijt is duurzaam, een sfeermaker, zorgt voor betere akoestiek, is goed voor tweedehands gebruik en is het investeren waard! Waar gaat u voor?

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.