Durven kiezen voor andere kleuren in huis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Durven kiezen voor andere kleuren in huis

Een woning moet de plek zijn waar jij je thuis voelt. Daarom maak je dus ook de keuzes die bij jou passen. Je kan bijvoorbeeld denken aan mooie meubels waar jij blij van wordt. Daarnaast kleed je het natuurlijk aan met accessoires die iets over jou zeggen. Er is echter niets te vergelijken met de kleuren die je kiest. Door met Sikkens verf te werken kan je ook nog eens alle kanten ermee op. Zelfs wanneer je eens voor echt iets anders wilt kiezen.

Aan de slag met roze

Dat je voor andere kleuren dan de geijkte opties kiest, betekent niet direct ook dat je voor hele afwijkende kleuren moet kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld met een fijne zachte kleur als roze al heel veel bereiken. Dit is een kleur die al vele jaren goed werkt in slaapkamers. Waarom zou het dan niet kunnen werken in jouw woonkamer? Het is zeker de moeite waard om eens te bekijken welke kanten je er allemaal mee op kan. Op die manier kan je er echt iets unieks van maken, maar hoef je niet echt uit de band te springen met je kleurgebruik.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Een vlak laten afwijken

Wat ook goed kan werken, is slechts één vlak in de woning laten afwijken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor taupe als kleur voor op één van de vier muren. Ook tinten groen en blauw kunnen hier heel goed in werken. Wanneer je de rest van de woonkamer dan gewoon wit schildert, dan kan je hier een mooi ruimtelijk effect mee creëren. Wat ook leuk is om te zien, is dat op bepaalde momenten van de dag de kleur op de ene muur dan ook afstraalt op de andere wanden, de vloer en het plafond. Zo krijg je helemaal een leuk effect.

Stevige kleuren voor het accent

Het komt vaak ook gewoon aan op durven. Als je accenten gaat leggen, dan moet je dat ook wel met een stevige en uitgesproken kleur durven doen. Denk bijvoorbeeld aan appelgroen. Of denk aan oranje. Dit zijn kleuren die wel heel aanwezig zijn, maar dat is juist ook de bedoeling ervan. Alleen al om die reden is het de moeite waard om ervoor te kiezen.

Bekijk ook:
Investeren in warmtepompen: kosten, voordelen en subsidies uitgelicht

Door het op deze manier te bekijken, kan je dus eigenlijk ook met elke denkbare kleur aan de slag. Het is daarbij natuurlijk vooral ook van belang dat je zorgt dat je een duidelijk accent legt. Door het op die manier te bekijken zal je ook sneller durven te kiezen voor afwijkende kleuren.

Hulp van een expert of app

Het kiezen van kleuren is geen gemakkelijke opgave. Daarom is het misschien ook beter om dit niet helemaal alleen te doen. je kan ook veel bereiken door een specialist in te schakelen. Die kan je dan helpen om de juiste keuzes te maken. Het is ook mogelijk om er kleurenapps voor te gebruiken. Zo heb je een beter beeld van wat het effect zal zijn van de kleuren die je kiest voor je woning.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.