De oneindige mogelijkheden van solid surface 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De oneindige mogelijkheden van solid surface

Interieurbouwers en architecten zijn altijd op zoek naar innovatieve materialen voor hun projecten. En in welke industrie ze ook werkzaam zijn, de kwaliteit van het materiaal staat aan de basis voor een succesvolle uitvoering. Met solid surface kunnen ze alle kanten op en zijn ze niet beperkt in het ontwerp.

Wat is solid surface

Solid surface is een nieuwe, hoogwaardige kunststof dat op maat wordt gemaakt. In tegenstelling tot standaard kunststof is het een duurzaam materiaal. Het bestaat uit een mix van speciaal ontwikkelde polyesterhars en minerale vulstoffen.

Doordat solid surface wordt gegoten en verwarmd, kan het driedimensionaal worden gevormd. Ronde en organische vormen zijn zo gemaakt. Dit stelt ontwerpers in staat om aan de meest uiteenlopende creaties vorm te geven. Een andere eigenschap is dat het materiaal niet poreus is. Het is hierdoor zeer hygiënisch en eenvoudig te reinigen.

De voordelen van solid surface in de badkamer

Een van de grote voordelen van solid surface in de badkamer is dat het niet koud aanvoelt. Dit maakt het perfect als douchevloer. Voor, tijdens, en na het douchen heb je dus geen last van koude voeten. Ook installateurs werken graag met solid surface in de badkamer, omdat het materiaal naadloos is te verlijmen. Er komt geen kit meer aan te pas en ligt er strak bij.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Badkamermeubels, zoals wastafels en badkuipen, zijn een van de populairste toepassingen van solid surface. Naast dat de toepassingen van hoge kwaliteit zijn, kunnen ze zo’n beetje elke vorm of kleur aannemen die je wilt. Marlan solid surface is zelfs beschikbaar in meer dan 60 kleuren. Moeten verschillende onderdelen aan elkaar worden gezet? Dankzij een bijpassende en op maat gemaakte lijm lijkt het geheel uit één stuk te zijn gemaakt.

Een sterk en duurzaam keukenblad

Een mooi aanrechtblad is de eyecatcher van een keuken. En als het blad ook nog eens oersterk is, kun je eigenlijk niet meer stuk. Een keukenblad van solid surface is praktisch en duurzaam. Is het aanrecht vies geworden? Haal er een doek met wat schoonmaakmiddel overheen en je bent zo klaar. En mocht er onverhoopt een kleine beschadiging ontstaan, bijvoorbeeld door een mes, dan is solid surface makkelijk te repareren.

Naast de meer bekende toepassingen in huis, kom je solid surface ook steeds vaker tegen in overheidsgebouwen, het onderwijs en in de horeca. Van unieke balies tot aan op maat gemaakte werkbladen, solid surface is veelzijdig en sterk. De mogelijkheden zijn oneindig.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.