De hypotheekrente blijft stijgen, ik wil een huis kopen voor het nog hoger gaat worden 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De hypotheekrente blijft stijgen, ik wil een huis kopen voor het nog hoger gaat worden

Ben je van plan om een nieuwe woning te kopen? Dan is het een goed idee om dit zo snel mogelijk te doen. Je hebt nu namelijk te maken met een steeds hoger stijgende hypotheekrente. Op deze manier wordt steeds onaantrekkelijker om een hypotheek aan te nemen. Het is te begrijpen dat je het lastig vindt te begrijpen waar je met een hypotheek rekening mee moet houden. Hulp bij een hypotheek wordt dan ook zeker geboden door de betreffende hypotheekverstrekker. Zo wordt er gekeken naar de juiste hypotheek, maar wordt er daarnaast ook goed nagedacht over de gevolgen van een beslissing. Een hypotheek vraag je vaak aan om een woning te kunnen kopen, maar kan net zo goed voor de verbouwing van een woning zijn. 

Zakelijk of privé

Dat de hypotheekrente blijven stijgen is natuurlijk voor niemand nieuw. Ieder heeft hier dan ook last van. Je zult aanpassingen moeten doen aan de manier waarop je leeft. Denk aan wat minder afspraken bij de nagelsalon, of wat minder festivals bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om voor een zakelijke hypotheek te gaan, of eentje voor privézaken. Als je een hypotheek wilt aanvragen voor jouw bedrijf, dan gaan hier natuurlijk wel een aantal zaken aan vooraf. Denk aan een minimale ervaring van zo’n 12 maanden in je bedrijf. Je kunt een hypotheek afsluiten samen met je partner, maar je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen. De hoogte van een hypotheek is afhankelijk van je vermogen. Je kunt logischer wijze een hogere hypotheek krijgen als je een groter vermogen hebt. 

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Hoeveel vermogen heb je?

Heb je besloten om echt op woningjacht te gaan? Dan is het natuurlijk wel handig om eerst te weten over hoeveel geld je beschikt om een woning aan te schaffen. Het is alleen maar verspilde tijd als je voor woningen gaat kijken die je financieel niet kunt onderhouden. Heb je momenteel een woning? Dan is het aan te raden om deze te laten taxeren door een makelaar. Op deze manier weet je goed hoeveel je woning waard is en of er wellicht een overwaarde in zit. Bij een overwaarde is het bedrag dat over is goed te besteden in een nieuwe woning. Niet iedereen heeft het geluk om met een overwaarde te zitten. Als je dit wel hebt, dan kun je een kleinere hypotheek aanvragen. 

Verbouwen van nieuwe woning

Is het nu dan eindelijk zo ver en kun je in je nieuwe woning gaan wonen? Dan wil je natuurlijk wel dat het jouw eigen plekje wordt. Zo is het aan te raden om eventuele oude meubels mee te nemen, zodat je al een beetje gewend raakt aan de sfeer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alle meubels te vervangen. Op deze manier kun je met een frisse start beginnen. Het is aan te raden om met de basis te beginnen. Dit houdt in dat je eerst start met de vloer en de muren. Als dit gedaan is, kun je gaan opbouwen met de meubels die je hebt of wilt gaan kopen. 

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.