8 tips voor het inrichten van je huis of appartement 12
Saved Read later
Deel dit bericht

8 tips voor het inrichten van je huis of appartement

Ga je binnenkort samenwonen of op jezelf en vind je het lastig om je huis in te richten? Dan kunnen de volgende 8 tips weleens heel waardevol voor je zijn. Wanneer je een huis/appartement gaat inrichten dan wil je dat het past bij wie jij bent als persoon. Je wilt karakter geven aan de ruimtes en een goede vibe creëren, voor jezelf en voor je gasten. Hier zijn de acht tips!

  1. Zitcomfort is prioriteit één

Je brengt een groot gedeelte van je tijd door in je eigen huis. Net zoals een comfortabel bed zijn comfortabele stoelen en banken ook erg belangrijk. Heb je een strak budget? Bespaar dan in ieder geval niet op de zitplekken.

  1. Kies voor de juiste decoratie

Elke kamer oogt kaal zonder de juiste decoratie. Verkeerde decoratie kan de sfeer in een kamer behoorlijk verpesten. Denk na over wat je met de kamer wilt doen, wat moet de ruimte uitstralen. Heb je ramen in die ruimte? Kies dan ook voor raamdecoratie, zoals jaloezieën. Jaloezieën zijn er in allerlei soorten en maten. Je kan op ieder moment van de dag de gewenste lichtinval en privacy ermee bepalen.

  1. Altijd functie boven vorm
Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Zorg dat de basis van de woning functioneel en logisch is. Kijk wat wel past en wat niet past en richt op basis daarvan de ruimte in. Wanneer je dit hebt gedaan dan kan je het afronden met accessoires.

  1. Kies voor groen

Niet zozeer de kleur groen, maar maak gebruik van planten en bloemen. Niet alleen geven ze een goede sfeer en gezonde lucht, maar het is ook een mooie manier van decoratie.

  1. Gebruik verschillende lagen in de ruimte

We hebben het hier over accessoires, zoals kussens op de bank, een tapijt op de grond, een klok en schilderij op de muur. Zo zorg je voor een warm gevoel en maak je de kamer goed af.

  1. Voeg zwarte invloeden toe

Zwart is gemakkelijk te combineren met alle andere kleuren en het creëert een mooi contrast. Het laat ook andere kleuren meer naar voren komen.

  1. Pas de ruimte aan jouw interesses en karakter
Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Wie ben jij als persoon? Wat is jouw karakter? Heb je passies en hobby’s? Laat het in de ruimtes terugkomen. Zo onderscheid je jouw woning van anderen en laat je echt zien wie je bent. Fan van Star Wars? Laat een schilderij of quote hiervan terugkomen.

  1. Houd niet te veel rekening met trends

Trends komen en gaan. Het laatste dat je wilt is volgend seizoen weer een compleet nieuw interieur kopen. Ga daarom voor tijdloos en voeg trendgevoelige accessoires toe als je dat wilt.

Bron: Raamdecoratie.com

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.