4 tips bij het kopen van een opbergkast 12
Saved Read later
Deel dit bericht

4 tips bij het kopen van een opbergkast

Een goede opbergkast is onmisbaar in iedere ruimte in en rondom de woning. Een opbergkast in de schuur zorgt ervoor dat je materialen en gereedschappen op kunt bergen, een opbergkast in de kinderkamer zorgt voor overzicht en orde, en een opbergkast in de hal is een mooie plek voor handschoenen, mutsen en sjaals! Een opbergkast zorgt er nu eenmaal voor dat iedere ruimte in huis opgeruimd en netjes kan blijven.

Dat een goede opbergkast onmisbaar is mag duidelijk zijn; maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf? We geven je een aantal praktische tips.

4 tips bij het kopen van een opbergkast 14

  1. De afmetingen

Logisch natuurlijk, maar het wordt vaker vergeten dan je denkt. Kijk goed naar de afmetingen van je toekomstige opbergkast en kijk wat er in de ruimte past. Gebruik een meetlint om een inschatting te maken, en probeer altijd een paar centimeter binnen de marges te blijven. Je opbergkast kan beter iets kleiner zijn dan dat deze net niet blijkt te passen.

  1. De kleur

Dat je een kleur kiest die je aanspreekt is natuurlijk logisch, maar wist je dat de kleur van de opbergkast ook veel doet voor het optische gevoel van ruimte in de kamer? Heb je bijvoorbeeld een kleinere kamer, dan is een opbergkast erg handig om overzicht te bewaren. Maar kies je in dit geval voor een donkere opbergkast, dan kan het zijn dat je kamer optisch kleiner aanvoelt. Kies dus voor een lichte kleur om kleine kamers groter te laten lijken, of voor een donkere kleur om grote, kille ruimte wat warmer aan te laten voelen.

  1. De poten

Komt de opbergkast in een kleine ruimte te staan? Dan is het slim om een opbergkast te kiezen die wat met de poten van de vloer komt. Het betekent dat je regelmatig onder de kast schoon moet maken, maar het feit dat de vloer onder de kast leeg blijft geeft een gevoel van meer ruimte in de kleine kamer.

  1. Het doel en de ruimte

In welke ruimte komt de opbergkast te staan en voor welk doel zul je deze gebruiken? Komt de opbergkast in de kinderkamer en komt er vooral speelgoed in, of komt deze in je garage en moeten er gereedschappen in opgeborgen kunnen worden? Pas wanneer je het doel en de ruimte voor ogen hebt, kun je kijken welk materiaal, welk formaat en de hoeveelheid opbergruimte belangrijk is!

Waar heeft een opbergkast voor jou echt een verschil gemaakt?

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.