Wil je een Rolex kopen? Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wil je een Rolex kopen? Dit zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten

Je kunt horloges in verschillende prijsklassen kopen, maar vooral de luxe-uitvoeringen zijn steeds meer in trek. Hebben we het over een luxe en populair horloge kopen? Dan spreken we over een Rolex.

Rolex is vooral populair om haar kwaliteit en duurzaamheid. Bovendien is het kopen van een Rolex een goede investering. Wil je een Rolex kopen? In dit artikel vertellen we je welke punten belangrijk zijn om op te letten. Misschien ben je straks de trotse eigenaar.

Waarom een Rolex aanschaffen?

Ben je op zoek naar een nieuw horloge? Er zijn verschillende merken en soorten die je kunt kiezen. Waarom is een Rolex horloge kopen een goed idee? De prijsklasse ligt immers hoger in vergelijking tot andere merken. Er zijn verschillende redenen hiervoor:

  • De hoogstaande kwaliteit heeft eveneens effect op de levensduur. Je doet aanzienlijk langer met een Rolex dan met een goedkoper horlogemerk
  • De uitvoeringen van de horloges zijn tijdloos. Hier raak je niet snel op uitgekeken
  • Rolex heeft verschillende soorten horloges in haar assortiment. Je kunt kiezen voor een moderne uitvoering, maar dus ook voor een vintage Rolex met een klassiekere uitstraling
  • Horloges van Rolex blijven haar waarde houden. Sterker nog, de waarde is stijgende. Hierdoor is het een prima investering

Waar let ik op als ik een Rolex horloge wil kopen?

Nu je weet waarom een Rolex zo populair is, ben je misschien een dergelijke koop aan het overwegen. Omdat het om een luxe horloge gaat, is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Welke dit zijn? Dat bespreken we in de onderstaande punten.

Kies een stijl

Zoals eerder gezegd, beschikt Rolex over verschillende stijlen horloges. De stijl is gebonden aan je persoonlijke smaak. Bepaal van tevoren wat je mooi vindt, zodat je erachter komt waar je precies naar zoekt. Mocht je dit lastig vinden, dan is het een uitstekend idee om meerdere horloges te bekijken en eens naast elkaar te leggen.

Officiële serienummers

Ieder horloge heeft een officieel serienummer. Deze geeft de echtheid van het sieraad aan. Check voor je aankoop deze nummers. Zijn de nummers scheef of slordig geplaatst? Dan kun je daaraan zien dat het horloge niet betrouwbaar is.

Prijs van het horloge

Het is geen verrassing dat Rolex horloges een prijzige investering zijn. Over het algemeen liggen de prijzen vast. Hier wordt niet van afgeweken. Althans, als je bij een Authorized Dealer (AD) koopt. Bij de AD's zijn er tegenwoordig wachtlijsten van enkele jaren. Wil je daarom een horloge tegen de retailprijs kopen, dan moet je heel veel geduld hebben. Of je koopt hem op de grijze markt, bijvoorbeeld bij Wristler. Dit is een betrouwbare marktplaats voor luxe horloges waar je ook een gloednieuwe Rolex kunt kopen voor de juiste prijs. Of een tweedehands exemplaar waaraan je bijna niet ziet dat hij gedragen is. Het mooie is, je kunt hem binnen enkele dagen in huis hebben!

Verzeker je verzending

Een luxe horloge als Rolex is een kostbaar transport. Koop je je horloge online en laat je het thuis bezorgen? Hier zijn altijd risico’s aan verbonden, bijvoorbeeld door schade of dat het pakketje zoekraakt. Zorg dat je je verzending verzekerd. Ook dit is bij Wristler goed geregeld. Je kunt je bestelling zelfs ophalen, mocht je dat prettiger vinden.

Bekijk ook:
Dit is de duurste Rolex ooit

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.