In de toekomst kun je kinderen krijgen met jezelf 14
Saved Read later
Deel dit bericht

In de toekomst kun je kinderen krijgen met jezelf

Japanse wetenschappers hebben met succes een experiment met muizen uitgevoerd dat de mogelijkheid schept om in de toekomst een kind met jezelf te kunnen krijgen. Dus als je jezelf helemaal fantastisch vindt en niet op een relatie zit te wachten dan moet je vooral doorlezen. 

Eicel en zaadcel

De Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd om een eicel en zaadcel te maken uit dezelfde muis, dus theoretisch gezien zou dit ook bij mensen gedaan kunnen worden. De onderzoeken zijn nog volop bezig, dus je zult nog even moeten wachten met een babyshower.

In je eentje een kind krijgen

In de toekomst kun je kinderen krijgen met jezelf 17

In je eentje een kind krijgen gaat als volgt in zijn werk; men neemt een stamcel van één persoon, daaruit worden twee gespecialiseerde geslachtscellen, een zaadcel en een eicel, uit gecreëerd. Het bevruchte eitje ontwikkelt zich tot een embryo waarbij de eicel en zaadcel van één persoon afkomstig zijn en voilá, je bent zwanger van jezelf.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Erfelijke ziekten

Het nadeel van een kind krijgen met jezelf is dat de kans dat je baby een erfelijke ziekte van jou krijgt vrijwel 100 procent is, dus het zal wat voeten in de aarde krijgen als dit mogelijk wordt, want er zullen verschillende protesten uit allerlei hoeken ontstaan wanneer een persoon met een erfelijke ziekte besluit om een kind van zichzelf te nemen.

Huidcel

In de toekomst kun je kinderen krijgen met jezelf 18

De onderzoekers hebben de huidcel van een muis om weten te toveren naar een geslachtscel. Deze huidcel heeft een kerntaak, maar de wetenschappers hebben de cel zover gekregen dat deze zich anders is gaan gedragen, met het gevolg dat de huidcel een geslachtscel werd. Op basis van deze ontwikkelingen wisten ze een zaadcel en een eicel uit dezelfde muis te creëren. 

Even samengevat

Even samengevat zit het dus als volgt; Gespecialiseerde cellen, zoals huidcellen worden afgenomen. Daarna volgt er een genetische herprogrammering waardoor de huidcel een stamcel wordt, die tot elk type cel kan uitgroeien. Deze stamcellen specialiseren zich tot ei en zaadcellen, voeg ze samen en je kunt een kind van jezelf krijgen.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.