Dit zijn de gezondheidsvoordelen van Omega 3 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van Omega 3

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen ergens: omega 3, ook bekend als visolie, is onwijs gezond en heel belangrijk voor je lichaam. Toch slikt een groot deel van de Nederlanders dit essentiële vetzuur niet bij. Zonde, want de gezondheidsvoordelen die eraan vasthangen zijn voor ieder persoon een fijne bijkomstigheid. Ben je nog onbekend met wat omega 3 precies kan betekenen voor je? In dit artikel zetten we de belangrijkste gezondheidsvoordelen voor je op een rij.

  1. Omega 3 helpt tegen depressie en angst

Depressie en angst zijn over de hele wereld een van de meest voorkomende psychische problemen. Symptomen hiervan zijn neerslachtigheid, lusteloos, moe en verlies van interesse in het leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die omega 3 bijslikken minder kans lopen op depressie of een angststoornis én dat de symptomen kunnen afnemen wanneer je hier al last van hebt. Hierin blijkt het omega-3 vetzuur EPA het effectiefst te zijn.

  1. Omega 3 vermindert de kans op hartziektes
Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Hartaanvallen en beroertes zijn ‘s werelds belangrijkste doodsoorzaken. Bij visetende samenlevingen komen waar omega 3 veel geconsumeerd werd, kwam dit weinig voor. Later bleek dat deze omega 3 vetzuren een positief effect hebben op de bloeddruk, het voorkomen van bloedstolling en plak, de kans op ontstekingen en het HDL-cholesterol.

  1. Omega 3 is goed voor de hersenen

Omega 3 helpt met het functioneren van de hersenen. Zo blijkt uit onderzoek dat het je concentratievermogen en focus verhoogd. Dit is te danken aan de DHA vetzuren en geldt zowel voor kinderen als volwassenen. Juist bij kinderen die hun hersenen aan het ontwikkelen zijn kan omega 3 bijdragen en het geheugen verbeteren.

  1. Omega 3 helpt bij de opbouw van je spieren

Omega 3 heeft ook een positief effect op je spieren. Dat komt namelijk omdat de vetzuren in Omega 3 helpen om te herstellen na zware inspanning.

  1. Omega 3 helpt tegen veroudering

Niet geheel onbelangrijk, want omega 3 helpt om veroudering tegen te gaan. Dit komt omdat de vetzuren de levensduur van cellen verlengen, waardoor tekenen van veroudering minder snel merkbaar worden. Daarnaast heeft het anti-inflammatoire eigenschappen, wat betekent dat het een ontstekingsremmende functie heeft.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.