Alles wat je moet weten over een keratine behandeling 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Alles wat je moet weten over een keratine behandeling

Keratine behandelingen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in de wereld van haarverzorging. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar deze behandelingen en vragen zich af wat het precies inhoudt en of het misschien ook geschikt is voor hun haartype. In dit artikel gaan we in op alles wat te maken heeft met een keratine behandeling, inclusief wat keratine is, hoe de behandeling werkt, hoe je de juiste keratine voor je haar kiest en de voor- en nadelen van deze behandeling.

Wat is keratine?

Keratine is een essentieel eiwit dat van nature in ons haar, huid en nagels voorkomt. Het is verantwoordelijk voor de structuur en sterkte van het haar. De moleculen van keratine vormen een soort ‘bouwstenen' die het haar zijn stevigheid en elasticiteit geven.

Als het keratinegehalte in het haar afneemt door bijvoorbeeld blootstelling aan hitte, chemische behandelingen of omgevingsinvloeden, kan het haar zwak, broos en vatbaar voor beschadiging worden. Een keratine haar behandeling kan in dit soort gevallen uitkomst bieden.

Wat is een keratine behandeling?

Een keratine behandeling is een deels permanente haarbehandeling die is ontworpen om het haar glad, glanzend en pluisvrij te maken. Het hoofddoel van deze behandeling is om de keratine in het haar aan te vullen en beschadigde delen van het haar te herstellen.

Dit gebeurt door een keratineoplossing op het haar aan te brengen en het haar vervolgens te verhitten met een stijltang. Door de hitte wordt de keratine in het haar als het ware verzegeld, waardoor het haar gladder en sterker wordt.

Over het algemeen duurt de behandeling enkele uren, afhankelijk van de lengte en dikte van het haar. Na de behandeling moet het haar meestal enkele dagen tot een week worden gewassen om de keratine volledig te laten intrekken en het maximale uit de behandeling te halen.

Bekijk ook:
Dit zijn de zomertrends die je niet mag missen!

Hoe kies je de juiste keratine voor je haar?

Bij het kiezen van de juiste keratine behandeling voor je haar zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om je haartype te kennen en goed te kijken naar de conditie van je haar.

Sommige keratine behandelingen zijn specifiek geformuleerd voor bepaalde haartypes, zoals een keratine behandeling voor krullen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook keratine behandelingen voor geverfd haar.

Het is ook belangrijk om te overwegen of je op zoek bent naar een behandeling met formaldehyde of een formaldehyde-vrije formule, aangezien dit kan variëren afhankelijk van de merken en producten.

Voordelen van een keratine behandeling

Het is geen toeval dat keratine behandelingen zo populair zijn geworden vanwege de vele voordelen die ze bieden voor het haar. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

Vermindert pluis

Een van de meest opvallende voordelen van een keratine behandeling is dat het helpt om pluis te verminderen en het haar glad en glanzend te maken. Dit is vooral gunstig voor mensen met dik, krullend of kroezend haar, die vaak moeite hebben om hun haar onder controle te houden.

Bij weelderig krullend en kroezend haar is Nanoplastie overigens vaak een nog beter en meer gericht alternatief voor een keratinebehandeling.

Herstelt beschadigd haar

Keratine behandelingen zijn ook zeer effectief in het herstellen van beschadigd haar. Door de keratine in het haar aan te vullen, worden de beschadigde delen van het haar gerepareerd en versterkt, waardoor het haar er gezonder en sterker uitziet.

Bekijk ook:
Van pumps tot sneakers: schoenen voor elke gelegenheid

Dit is vooral een uitkomst voor mensen die hun haar regelmatig blootstellen aan hitte, chemicaliën of andere schadelijke invloeden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een verkeerde shampoo of bij geverfd haar.

Langdurige resultaten

Een ander voordeel van keratine behandelingen is dat de resultaten langdurig zijn. In tegenstelling tot sommige andere haarbehandelingen, kunnen de resultaten van een keratine behandeling vaak zelfs enkele maanden aanhouden.

Nadelen van een keratine behandeling

Hoewel keratine behandelingen veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden voordat je besluit om een keratinebehandeling te ondergaan. Enkele van de belangrijkste nadelen zijn:

Formaldehyde

Sommige keratine behandelingen bevatten formaldehyde, een chemische stof die in verband is gebracht met gezondheidsrisico's bij langdurige blootstelling. Formaldehyde wordt gebruikt als een ingrediënt om de keratine in het haar te verzegelen en de resultaten van de behandeling te verlengen. Hoewel de hoeveelheid formaldehyde in keratine behandelingen over het algemeen klein is en voldoet aan de veiligheidsnormen, is het wel goed om hier vooraf rekening mee te houden.

Keratine voor haar van Keratin Europa

Keratin Europa is gespecialiseerd is in hoogwaardige keratine producten voor haarverzorging. Ze bieden een breed scala aan behandelingen en producten die zijn ontworpen om verschillende haartypes en behoeften aan te pakken.

Ze bieden hierbij onder andere merken aan als Love Potion, Natureza Cosmeticos en Felps. Bovendien zijn er ook verschillende formaldehydevrije producten om uit te kiezen.

Of je nu op zoek bent naar een behandeling om pluis te verminderen, beschadigd haar te herstellen of je haar een glanzende boost te geven, Keratin Europa heeft overal wel een geschikte keratine behandeling voor.

230

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.