e-girl haarstijl
Saved Read later
Deel dit bericht

Haar Trend- Alert: de E-Girl haarstyle

Door de jaren heen hebben we veel verschillende stijlen voorbij zien komen: Scene, Punk, Emo, Goth, etcetera. Nu wordt er plaats gemaakt voor een nieuwe stijl: E- Girls; en deze E- Girls hebben wel een hele typerende hairdo.

Even in het kort: wat is een E- Girl nu eigenlijk?

Het type E- Girl is ontstaan op de app TikTok en is sindsdien een algemeen begrip geworden op sociale media. Een paar kenmerken zijn dikke eyeliner, veel roze blush op neus en wangen, gekleurd haar (komen we op terug!), veel zilveren sierraden en deels Anime/ deels Goth geïnspireerde kleding. Het begrip “E-Girl” is wel eerder een kledingstijl en make-upstijl en is niet persé zoals Goth, Emo, etc. gebaseerd op muziek.

e-girl haarstyle

Wat is die haarstyle waar ik het over heb?

Geverfd haar is key als E- Girl, maar veel mensen wagen zich ook aan deze haarstyle omdat ze het gewoon vet vinden, niet omdat ze op een E- Girl willen lijken en dat kan natuurlijk ook. Sommigen gaan voor zwart maar de meesten kiezen voor een van de volgende opties:

  • 50/50 geverfd haar. Hierbij word de ene helft van het haar (tot de middenscheiding) een bepaalde kleur wordt geverfd en de andere helft een andere. Zoals op de volgende foto:
  • De andere optie is een haastyle waarbij alleen de voorste twee plukjes een andere kleur worden geverfd. Dit kan blond zijn met de rest van het haar zwart maar ook een feller kleurtje zoals op de volgende foto:
Bekijk ook:
Move over skinny, de flared jeans is terug!

E-girl haarstijl

“Dit wil ik ook!”

Als je net zoals ik dit haar heel vet vind en het misschien zelf ook wil kan ik je aanraden om eerst uit te testen hoe het staat. Je kunt het proberen te photoshoppen bij jezelf of je kunt uitwasbare verf kopen van bijvoorbeeld L’Oreál. Als je hier tevreden mee bent en je wil je haar voor het echie wil verven is het wel slim om het in 1x goed te doen, het kan namelijk best ingewikkeld zijn (vooral als je net als ik een dummie bent op het gebied van haar). Er zijn veel YouTube tutorials die je stap voor stap laten zien hoe je jezelf deze haarstyle kan geven en als je jezelf echt niet vertrouwd kan je natuurlijk altijd wachten tot je naar de kapper kan.

Bekijk ook:

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.