Wat zijn de effecten van paddo's? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de effecten van paddo’s?

Ben je nieuwsgierig naar de effecten van paddo's? In dit artikel leggen we uit wat een gebruiker van paddo's ongeveer kan verwachten. 

Paddo's zijn sinds de jaren '90 populair in Nederland en zijn in het kort een verzamelnaam voor de paddenstoelsoorten die de stofjes psilocybine en psilocine bevatten. Deze stofjes hebben een bijzondere werking op de hersenen van mensen, waardoor je de wereld voor een kortere periode totaal anders gaat ervaren. Paddo's hebben meerdere effecten, maar kort gezegd beïnvloed je hiermee de zintuigen, de mind en het lichaam. Die effecten beginnen ongeveer een half uur tot uur na de inname. Na twee uur zal je de meeste effecten voelen en daarna neemt het effect af. Een trip duurt doorgaans meerdere uren.

Zintuigen

Paddo's hebben doorgaans een groot effect op de zintuigen. Hierbij ervaar je niet zo zeer echte hallucinaties, maar eerder een verandering van de werkelijkheid. Je ervaart de omgeving veel intenser. Alles om je heen zal je veel heftiger ervaren, kleuren worden feller, de omgeving kan veranderen en bewegen en alles wat je aanraakt zal extra bijzonder aanvoelen. Het luisteren van muziek wordt bij het gebruik van paddo's extra speciaal en als je iets gaat eten levert dit ook een bijzondere ervaring op.

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Paddo's beïnvloeden daarnaast ook je tijdsperceptie. Veel gebruikers zeggen namelijk dat de tijd veel langzamer lijkt te lopen.

Tijdsbesef paddo's

Mind

Paddo's hebben ook een grote invloed op je stemming, maar dat is niet altijd even positief. Sommige mensen krijgen een enorm euforisch gevoel na het gebruik van paddo's. Terwijl andere mensen zich er extra slecht door gaan voelen. Dit is regelmatig afhankelijk van je mentale gezondheid op dat moment. Als je lekker in je vel zit, dan zullen de paddo's dit gevoel alleen maar versterken. Maar, voel je je niet goed, dan kan dit gevoel nog wel eens erger worden. Dit noem je dan ook wel een bad trip.

Paddo's beïnvloeden niet alleen je emoties, maar ook andere mentale processen in je hersenen. Je hersenen gaan hierdoor anders werken dan dat ze gewend zijn en dat kan nog wel eens nieuwe gedachten opleveren. Dat kan op meerdere manieren uitpakken. Soms kom je zo nieuwe en mooie inzichten tegen, maar je kan ook in een soort negatieve spiraal terecht komen.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Een ander effect van paddo's is dat je eigen identiteit lijkt te vervagen. Dat is een beetje moeilijk te omschrijven, maar het komt erop neer dat een gebruiker zich meer verbonden voelt met de omgeving en minder met zichzelf.

Body

Lichaam

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen, maar paddo's hebben ook gevolgen voor je lichaam. En helaas is dat vaak niet heel positief. Het gebruik kan onder meer leiden tot misselijkheid, maagklachten, darmklachten, hoofdpijn, een droge mond en veel dorst, een warm of koud gevoel, een verhoogde hartslag en evenwichtsproblemen. De pupillen worden bij gebruik ook tijdelijk wat groter.

Ziek

Verschillen

Niet iedereen reageert hetzelfde op paddo's. Het effect van deze drug – en de meeste andere drugs – is namelijk voor een deel afhankelijk van een paar (persoonlijke) factoren. De volgende factoren spelen onder meer een rol op het effect:

  • Geslacht
  • Gewicht
  • Mentale en fysieke gezondheid/welzijn
  • De situatie
  • Het middel en de dosering
  • Wat je van te voren hebt gegeten
  • Hoeveel ervaring je ermee hebt

Mensen

Wil je het zelf eens ervaren? Dan kan je hier eens rondkijken: https://paddoskopen.nl/ en hier:https://paddoskopen.nl/shop/magic-truffels/.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.