Gezonde en duurzame voedingstrends 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gezonde en duurzame voedingstrends

Wat zijn de gezonde voedingstrends van dit moment? In dit artikel zetten we een paar goede trends en tips voor je op een rij. Eet smakelijk!

1. Biologisch eten

Steeds meer mensen kiezen voor biologisch eten en dat is niet zo gek. Deze keuze brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee, voor zowel het individu als de rest van de wereld. Om te beginnen: biologisch eten is beter voor je gezondheid, omdat je hier geen schadelijke stoffen binnenkrijgt die vaak op niet-biologische groente en fruit worden gespoten. Tevens weet je dan ook zeker dat je geen antibiotica via vlees binnenkrijgt. Biologisch eten is daarnaast ook beter voor het dierenwelzijn, omdat biologisch vlees veel diervriendelijker wordt geproduceerd. Biologische boeren gebruiken bovendien geen kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen en dat is ook weer beter voor het milieu.

Meer info over de voordelen van biologisch eten kan je lezen bij De Gezonde Wereld.

Biologisch eten

2. Vegetarisme

Een voedingshype die ook al jaren een trend is in Nederland is het vegetarisme. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om geen vlees en vis meer te eten. Dit doen ze om verschillende redenen, maar het is onder meer beter voor het milieu, dieren en je gezondheid. Zo hebben mensen die geen vlees eten bijvoorbeeld een lager risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Daarnaast wordt rood vlees vaak in verband gebracht met andere ziektes, zoals diabetes en kanker.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Er zijn ook steeds meer mensen die kiezen voor een vegan dieet. Hierbij worden er helemaal geen dierlijke producten geconsumeerd. Qua voeding kan je dan stoffen te kort komen, maar dit kan door het slikken van supplementen weer worden verholpen.

Vegetarisme

3. Flexitarisme

Veel mensen willen tegenwoordig gezonder en duurzamer eten, maar het is voor velen weer net een stap te ver om vlees en vis helemaal uit het menu te schrappen. Een nieuwe trend is daarom het flexitarisme; hierbij kiest men voor minder vees en vis. Flexitariërs wisselen hierbij vlees- en visgerechten af met vegetarische of zelfs veganistische gerechten. Zo dragen ze toch een steentje bij aan een duurzamere en diervriendelijkere wereld, zonder al te grote offers te brengen. En soms is dit ook een tussenstap naar een volledig vegetarisch dieet.

Flexitariër

4. Meer water drinken

Er is echt van alles te drinken, koffie, thee, frisdrank, alcoholische drankjes en nog veel meer, maar uiteindelijk is een keuze toch het gezondste, en dat is kraanwater. Dit is niet alleen gezond, maar ook nog een duurzame keuze, omdat het produceren van kraanwater relatief het minst belastend is voor het milieu.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Kraanwater

5. Minder suiker

De trend om minder suiker te eten is misschien niet de meest leuke, maar toch kiezen steeds meer mensen ervoor om dit te doen. Uitleggen dat suiker slecht voor je is, voelt misschien een beetje overbodig aan, maar te veel suiker eten wordt onder meer in verband gebracht met overgewicht, darmklachten, slechte tanden, hoofdpijn, vermoeidheid en veel ziektes. Daarnaast is de grote productie van suiker ook niet bepaald een pretje voor het milieu. Dus het is niet zo gek dat mensen de suikers steeds meer laten staan.

Minder suiker eten

Heb jij nog een gezonde en duurzame voedingstip? Deel die dan hieronder!

 

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.