The Testaments: Het Langverwachte Vervolg op The Handmaid's Tale Betreedt de Wereld
Saved Read later
Deel dit bericht

The Testaments ligt nu in de winkel

Het mocht even duren, 35 jaar om precies te zijn maar de doorgewinterde lezer zullen blij zijn. Eindelijk is het er dan, het vervolg op “The handsmaid's tail” van Margaret Atwood: The Testaments. De rijen voor de boekenwinkels in Londen waren bijzonder lang, de winkels gingen er speciaal voor open om twaalf uur in de nacht.

Het boek waar men jaren op wachtte trok veel publiek, ook de bioscopen zaten vol, wereldwijd in 1300 bioscopen voor het live interview gegeven in het Nationaal theater te Londen. Het boek evenaarde met de lancering de gekte rond de Harry Potter boeken. In Engeland sprak men over een cultureel moment in plaats van een boekenuitgifte. Jaloersmakend volgens de woorden van Connie Palmen. Het is een boek wat vele mensen raakt, evenals the Handsmaid's tale dat deed. Dit eerste boek is tevens te zien in de vorm van een televisieserie.

Het boek

Zonder te veel van de sluier te lichten voor degene die het boek van plan zijn te lezen… Het boek gaat over een wereld waarin een dictatuur vrouwen als broedmachines gebruiken.

Meer dan vijftien jaar na de gebeurtenissen van The Handmaid's Tale behoudt het theocratische regime van de Republiek Gilead zijn greep op macht, maar er zijn tekenen dat het van binnenuit begint te rotten. Op dit cruciale moment komen de levens van drie radicaal verschillende vrouwen samen, met mogelijk explosieve resultaten. Twee zijn opgegroeid als onderdeel van de eerste generatie die volwassen wordt in de nieuwe volgorde. De getuigenissen van deze twee jonge vrouwen worden vergezeld door een derde stem: een vrouw die macht uitoefent door de meedogenloze opeenstapeling en inzet van geheimen. Terwijl Atwood The Testaments ontvouwt, opent ze de diepste werking van Gilead, omdat elke vrouw gedwongen wordt in het reine te komen met wie ze is en hoe ver ze zal gaan voor wat ze gelooft.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Margaret schreef er bij:

“Beste lezers: alles wat u me ooit hebt gevraagd over Gilead en zijn innerlijke werking is de inspiratie voor dit boek. Nou ja, bijna alles! De andere inspiratie is de wereld waarin we hebben geleefd.”

De inspiratie haalde ze tijdens het schrijven van the handmaid's tale uit onder andere de spanningen tijdens de kouden oorlog. Momenteel haalt ze de inspiratie uit onder andere: Donald Trump en het klimaat. Vooral de klimaatverandering staat centraal, ook in het voorgaande boek waarin het klimaat zorgt voor de onvruchtbaarheid van de vrouw laat dit doorschijnen. Trump zijn groei naar de top met zijn aanhang als begin van een dictatuur. Ook de regelgeving over abortie in America speelde een rol.

Uitgebracht

De roman werd gepubliceerd op 10 september 2019. Voorafgaand aan de publicatie werd het genoemd op de shortlist voor de Booker Prize 2019, en de longlist voor de Giller Prize 2019. Dit was mogelijk omdat beide prijzen de nominatie mogelijk maken van boeken die nog niet zijn gepubliceerd op het moment van de initiële nominatielijsten. Maar wel tegen de tijd van de prijsuitreiking in de winkels zullen zijn vrijgegeven. Om een voortijdige première te voorkomen van de recensie-exemplaren die aan rechters zijn gestuurd, moesten de rechters geheimhoudingsovereenkomsten ondertekenen. Ook waren hun recensie-exemplaren individueel voorzien van een watermerk met hun namen, zodat de bron direct kon worden geïdentificeerd als hun kopieën naar het publiek waren gelekt.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Ondanks het strikte embargo op de roman die vóór 10 september werd uitgebracht of beoordeeld, meldden honderden klanten van Amazon hun vooraf bestelde exemplaren in de week van 2 september. Amazon verontschuldigde zich voor het incident en noemde het “een technische fout”; Verschillende onafhankelijke boekhandels spraken zich echter uit over de ongelijkheden in de boekenbranche en merkten op dat als ze het embargo hadden geschonden, ze waarschijnlijk zouden zijn gestraft met vertraagde verzendingen van belangrijke toekomstige releases, terwijl Amazon waarschijnlijk geen ernstige gevolgen zal ondervinden vanwege zijn omvang en kracht.

Te koop

Het boek is te koop in de boekenwinkels en online bij onder andere bol.com Het boek heeft een prijs van rond de 22 a 23 euro.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

823

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.