Zo bescherm je jouw paard tegen de elementen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo bescherm je jouw paard tegen de elementen

Een paard staat vaak buiten en daar krijgt het beestje te maken met verschillende omstandigheden. In de zomer kan het in Nederland behoorlijk warm worden, terwijl het in de winter flink kan afkoelen. Paarden kunnen meestal wel buiten blijven staan, al hebben ze daar af en toe wel een klein beetje hulp bij nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw paard kan beschermen tegen de elementen. 

Hoe bescherm je paarden in de winter tegen de kou?

Tijdens de winter kan het in Nederland flink koud worden en als het begint te vriezen dan kan je paard wel wat hulp gebruiken om warm te blijven. Dit kan je doen om je paard tijdens de flinke kou warm te houden:

Een deken voor het paard

Het is een bekend gezicht voor mensen die vaak paarden buiten zien in de winter; een paard in de wei met een dekentje. Paarden dekens zijn namelijk een van de eerste hulpmiddelen die paardeneigenaren inzetten bij het warmhouden van hun paard. Dit dekentje biedt dan net de extra warmte die het paard nodig heeft.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Als het veel regent kan je ook overwegen om een regendeken in te zetten, dat beschermt dan weer extra tegen al dat water. En op zich is dat ook in de zomer van 2021 geen slechte tip!

Let er overigens wel op dat een paard het niet té warm krijgt onder een deken. Een paard kan over het algemeen best goed tegen de kou en kan het zo maar eens te warm krijgen als je bij te hoge temperaturen een dikke deken erop legt.

Extra tip: Pony's en shetlanders kan je weer warm houden met een speciale shetlander deken.

Zo bescherm je jouw paard tegen de elementen 14

Extra ruwvoer voor het paard

Met (extra) ruwvoer kan je je paard in de winter ook helpen. Een paard dat meer ruwvoer eet, krijgt ook extra energie en dat kan het paard goed gebruiken om warm te blijven. Daarnaast bestaat ruwvoer onder meer uit goede vezels en die leveren weer warmte op wanneer ze worden verteerd.

Voeren paard

Extra hooi voor het paard

Je kan een paard ook extra hooi geven om het zo warm te houden. Meer hooi geeft het paard extra energie en het eten zelf zorgt meestal ook voor wat meer warmte.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Hooi

Hoe bescherm je paarden in de zomer tegen de warmte?

Tijdens de zomer kan het in Nederland best warm worden en als er nieuwe hitterecords in zicht komen dan kan je paard wel wat hulp gebruiken om niet oververhit te raken. Dit kan je doen om je paard tijdens de zomer koel te houden:

Genoeg drinkwater

Tijdens de warme dagen wil een paard graag vers water drinken. Zorg er dus voor dat een paard over voldoende drinkwater beschikt. Als je regelt dat een paard een waterbak heeft met ongeveer 50 liter water weet je in ieder geval zeker dat het paard op een dag altijd genoeg te drinken heeft!

Paarden water

Koele plekjes

Een paard zoekt tijdens de warme temperaturen graag plekjes op waar het wat koeler is. Zorg er dus voor dat er voldoende schaduwplekken zijn waar het paard kan afkoelen. Denk maar zo: zelf staan we ook liever niet de hele dag in de felle zon!

Paarden

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.