Chimpansee verdronken in Beekse Bergen
Saved Read later
Deel dit bericht

Chimpansee komt op een verdrietige manier om het leven, dit is er gebeurd

Het had een leuk zaterdaguitstapje moeten zijn voor de bezoekers van Beekse Bergen. Wat begon als een zorgeloze dag vol avontuur, safari’s en gezelligheid, eindigde al snel in een soort van nachtmerrie. Plotseling ontstond namelijk een opstootje in het verblijf van de chimpansees. Hierbij kwam een chimpansee in het water terecht en overleed. Volgens een woordvoerder van het safaripark is de aap verdronken.

Chimpansee verdrinkt

Op zaterdag kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de 14-jarige chimpansee Stephan op een dramatische manier om het leven is gekomen. De aap is tijdens een ruzie tussen zijn medebewoners plotseling in het water terecht gekomen en vervolgens verdronken. Hoe de West-Afrikaanse chimpansee precies in het water terecht kwam of waar de ruzie door ontstond, dat is verder niet bekend.

Volgens een woordvoerster van Beekse Bergen, zijn opstootjes binnen het apenverblijf niet vreemd voor de medewerkers van het park. Het gebeurt namelijk wel vaker dat de dieren met elkaar in conflict raken en letterlijk met elkaar op de vuist gaan. Maar de verdrinking van Stephan, dat is nog niet eerder gebeurd.

Bekijk ook:
Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

Safaripark was open

De woordvoerster geeft aan, dat het een aantal bezoekers hebben gezien wat er met Stephan is gebeurd. Het gebeurde namelijk tijdens openingstijd. Hoeveel bezoekers het hebben gezien, daar heeft het park verder niets over gedeeld in het nieuws.

De woordvoerster van het safaripark vertelt dat chimpansees onwijs “sociaal” zijn en daarom de komende dagen goed in de gaten worden gehouden door de medewerkers. Het werd namelijk direct duidelijk dat ook de medebewoners van Stephan “geschokt” waren door deze verdrietige gebeurtenis.

Dichtste bij

Het is eeuwenlang bekend dat wij mensen afstammen van apen. Van alle aapsoorten op de wereld, staat de chimpansee het dichtste bij de mens. Dit worden ook wel mensapen genoemd. En hoewel het wilde dieren zijn, is het soms verbazingwekkend hoeveel ons doen en laten met elkaar overeen komen.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.