Met deze tips help je om het aantal autodiefstallen in Nederland te reduceren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze tips help je om het aantal autodiefstallen in Nederland te reduceren

Het zal je maar gebeuren: sta je op het punt om naar je werk te gaan, maar waar heb je jouw auto geparkeerd? Na lang zoeken is hij echt nergens te bekennen. Hij moet wel gestolen zijn, dat kan niet anders. Tenminste, dat gaat door je hoofd. Dit is natuurlijk een situatie die je wilt voorkomen. Met deze tips help je om het aantal autodiefstallen in Nederland te reduceren. Het aantal autodiefstallen daalt, maar dieven worden steeds slimmer en gebruiken nieuwe methodes.

Nieuwe technologie zorgt voor nieuwe problemen.

Super handig: een systeem dat jouw auto automatisch opent wanneer je ervoor staat met de sleutel.

Het nadeel is wel dat dieven dit signaal in een straal van 6 meter kunnen oppikken en naar je auto toe kunnen sturen. Hierdoor kunnen ze zo jouw auto openmaken zonder schade of geluid. Bij sommige modellen auto’s is het gelukkig wel mogelijk om dit uit te schakelen.

Als andere optie kun je kijken naar een klasse 1 alarm. Dit is een systeem waarbij er een extra beveiliging op de startblokkering wordt gezet. Hierdoor kan de auto niet gestart worden zonder een fysieke sleutel. Het laten plaatsen van klasse alarm 1 door specialist is zo gedaan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je auto ongewenst gestart wordt.

Bekijk ook:
Zo zet je jouw auto op de juiste manier in de wax

Gebruik van kleine trucs met een grote impact

Gebruik de slimme trucjes. Vaak heeft een auto een stuurslot; maak hier ook gebruik van. Draai je stuur een beetje in de richting naar de kant waarmee je de auto hebt uitgezet en waarbij het stuurslot geactiveerd is. Draai je wielen altijd naar de kant van de stoep. Hierdoor wordt het wegslepen van je auto een stuk lastiger. Zet je auto altijd op een veilige plaats. Vertrouw je het niet, rijd dan nog dat extra rondje om zeker te zijn van een veilig plekje. Haal de kringen van de navigatie of telefoon houder op je raam weg. Hierdoor zien criminelen geen kringen en zullen minder snel denken dat jouw navigatie in de auto aanwezig is.

Met deze tips help je om het aantal autodiefstallen in Nederland te reduceren 14

Waardevolle producten of spullen in je auto

Laat geen apparaten met een accu achter in de auto. Met slimme scanners kunnen dieven grote accu’s detecteren en zo je waardevolle spullen meenemen. Zelfs als ze niet zichtbaar zijn, weten dieven wat er in je auto aanwezig is. Hier kan een klasse alarm 3 tegen inbrekers goed van pas komen. Hiermee beveilig je je auto volledig tegen inbraak door middel van omtrek- en interieur beveiliging. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar haal waardevolle spullen uit je auto! Laat daarnaast je auto zichtbaar leeg achter. Laat desnoods ook het dashboardkastje open om te laten zien dat er niets te halen valt.

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

Voorkomen is beter dan genezen

Het voorkomen van autodiefstal kan op veel verschillende manieren. We hopen dat je met onze tips meehelpt het aantal autodiefstallen in Nederland te reduceren. Je voorkomt in elk geval onprettige situaties. Met een goed beveiligingssysteem kun je je auto met een gerust hart achterlaten zonder dat je je steeds druk maakt om jouw auto.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.