4 tekenen dat je remmen niet meer goed zijn 14
Saved Read later
Deel dit bericht

4 tekenen dat je remmen niet meer goed zijn

De bestuurder hoeft niet in detail te begrijpen hoe deze componenten werken. Het moet echter duidelijk zijn dat het remsysteem constant in wrijving werkt en daarom is er een natuurlijke slijtage van verschillende onderdelen die routinematige revisie vereisen voor een goede prestatie van de montage. We weten dat de rem een ​​van de belangrijkste onderdelen van de auto is, die ervoor zorgt dat het voertuig stopt, zowel in normale als in noodsituatie. U wilt dus weten hoe de remmen van uw auto verlopen. Let op tekenen dat de rem defect is en moet worden gecontroleerd. Zie hieronder:

1 – Gierende geluiden

Als u constante geluiden hoort elke keer dat u op de rem trapt en onder de aandacht van bestuurders aan de zijkant komt, kunnen het zijn dat de remblokken versleten zijn en moeten worden vervangen. Als het geluid metaal tegen rem is, breng dan onmiddellijk uw voertuig naar de werkplaats, omdat de remblokken al aan het einde zijn en de remmen niet zo effectief zullen zijn als voorheen.

Bekijk ook:
Ontdek de elektrische toppers van 2024: welke auto’s blinken uit?

2 – Het stuurwiel opzij trekken tijdens het remmen

Als u denkt dat uw voertuig een eigen leven leidt, hoeft u zich geen zorgen te maken! Het kan zijn dat het remsysteem niet dezelfde druk op het systeem gelijkmatig afgeeft, waardoor de ene kant harder remt dan de andere. Het probleem kan in de remvloeistofslangen of zelfs onregelmatige remblokken zitten. Neem het risico niet, uw auto moet dringend de monteur bezoeken!

3 – Pedaaltrillingen

Ze hebben geen voetmassageapparaten in voertuigen uitgevonden, dus het probleem is waarschijnlijk de gebogen remschijven. Dit betekent dat de pads geen continue grip hebben, samen met de onregelmatigheden van de schijf oscilleren en de trillingen naar het pedaal overbrengen. Mogelijk moet u de schijven vervangen of licht slijpen. In auto's met ABS daarentegen is het gebruikelijk dat het pedaal bij helderdere remmen trilt, wat geen probleem is.

4 – Rempedaal zacht of zeer hard

Naast trillingen kan het rempedaal te zacht zijn en bijna tot het einde van de slag reiken om vervolgens de rem te bedienen. Dit komt door versleten remblokken of problemen met het hydraulische systeem, zoals lucht in de slangen of zelfs remvloeistof van laag niveau, die op lekkage kan duiden.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Als u originele auto-remonderdelen of andere auto-onderdelen wilt bestellen, kijk dan op: auto-onderdelen online winkel Topautoonderdelen.nl.

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.