3 huidige trends in de automobielindustrie 13
Saved Read later
Deel dit bericht

3 huidige trends in de automobielindustrie

In 1886 werd octrooi aangevraagd voor de allereerste auto ter wereld. Deze auto had destijds drie wielen en was oprecht uniek te noemen. Een paar jaar eerder, al in 1862, werd in Parijs de eerste auto met verbrandingsmotor gepresenteerd.

Sinds deze twee historische momenten is er een hoop gebeurd. De auto’s zijn flink doorontwikkeld, de gehele automobielindustrie is veranderd en de brandstof is uiteraard ook veranderd. Daar waar auto’s op benzine en diesel decennialang de norm waren, ligt dat nu compleet anders.

De energietransitie is uiteraard één van de meest opvallende trends in de automobielindustrie. Maar, kan dit wel een trend genoemd worden? De keuze voor een elektrische auto is momenteel simpelweg de beste keuze. De beste keuze met het oog op duurzaamheid, maar ook met het oog op toekomstbestendigheid. Het is goed mogelijk dat je in de toekomst niet meer met een auto met verbrandingsmotor (grote) steden in mag.

Op dit moment spelen er ook nog een hoop andere zaken. Om welke zaken dit precies gaat? Hieronder lees je alles over drie huidige trends in de automobielindustrie.

Trend 1: een auto online kopen

Ben je op zoek naar een goedkoopste elektrische auto? Of wil je een andere auto kopen? Het wordt steeds gebruikelijker om zo’n auto online te kopen. Bij een auto online kopen geniet je van het nodige gemak:

  • Je kunt een perfecte vergelijking maken. Zittend achter je computer kun je naar allerlei auto’s van allerlei merken kijken. Ga je naar een dealer toe? Dan kun je ter plekke uiteraard alleen naar de auto’s van dat merk kijken.
  • Je geniet van een lagere prijs. De online aanbieders van auto’s zijn in staat om lagere prijzen te hanteren. Dit heeft een simpele reden: de kosten voor dergelijke partijen liggen een stuk lager. Zij hoeven bijvoorbeeld geen duur pand te onderhouden, te huren of af te betalen.
Bekijk ook:
Groenten gebruiken voor een ijsvrije auto? Deze zijn er voor geschikt

Mocht je in de toekomst een auto willen kopen, zou dit dus een prima optie zijn. Bijkomend voordeel: het ligt in de lijn der verwachtingen dat je in de toekomst meer en meer soorten auto’s online kunt kopen.

Trend 2: autonoom rijden

Stap je nu in een nieuwe Tesla? Of stap je in een andere nieuwe auto? Dan is de kans heel groot dat deze auto over veel handige foefjes beschikt. Met deze foefjes wordt het autorijden niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker. Met nieuwe auto’s kun je namelijk (deels) autonoom rijden.

Dit houdt in dat je het meeste werk aan de auto zelf overlaat. De auto remt bijvoorbeeld automatisch af voor een rotonde. Maar, de auto remt ook automatisch af als er op de snelweg plots hard geremd wordt door je voorganger.

Deze vorm van autorijden gaat in de toekomst alsmaar uitgebreider worden. Op dit moment kan een auto al automatisch inparkeren, automatisch afremmen, automatisch gasgeven en automatisch sturen. Mogelijk wordt dit in de toekomst nog uitgebreid naar bijvoorbeeld automatisch opladen van de accu.

Bekijk ook:
Zo zet je jouw auto op de juiste manier in de wax

Trend 3: OTA onderhoud

Ook op het gebied van onderhoud gaat er het nodige veranderen. Die verandering is nu al begonnen en wordt aangeduid met de afkorting OTA: Over The Air.

Dit houdt in dat je voor onderhoud in de toekomst niet meer naar de dealer toe hoeft. In plaats daarvan kan de dealer op afstand het benodigde onderhoud aan je auto uitvoeren. De enige eis die hiervoor gesteld wordt, is dat je met je auto onderweg bent. Tijdens het rijden zou een dealer het benodigde onderhoud op afstand uitvoeren. Dit wordt nu uitgerold en gaat in de toekomst waarschijnlijk bepalend worden.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.