alaska
Saved Read later
Deel dit bericht

Vijfjarig kind draagt baby kilometer door ijskou naar buren

Een vijfjarig kind heeft zijn 18 maanden oude broertje een kilometer door de bittere ijskou naar de buren gedragen. De jongen had alleen sokken en lichte kleding aan. Hij zocht naar hulp nadat de elektriciteit in het huis was uitgevallen. Beide kinderen waren zwaar onderkoeld en hadden andere verwondingen die gerelateerd zijn aan ijskoud weer.

35 graden onder nul

In Venetie, Alaska (populatie van 175), kregen de plaatselijke State Troopers een verontrustend telefoontje. Er zouden een paar kinderen zwaargewond zijn opgevangen door een bewoner van het afgelegen plaatsje. Omdat de wegen onbegaanbaar waren door de hevige sneeuw en de plek zeer afgelegen ligt besloten ze om met een vliegtuig naar de plek toe te vliegen om de melding te onderzoeken. Eenmaal aangekomen tikte de thermometer 35 graden onder nul aan.

Op zoek naar hulp

Het vijfjarige jongetje vertelde dat hij en zijn broertje van 18 maanden al een lange tijd alleen thuis waren en de elektriciteit uit was gevallen. Omdat zijn broertje begon te huilen besloot hij om hem naar de buren te dragen voor hulp. De bewuste buren wonen ruim een kilometer van zijn huis. Hij heeft de baby op zijn rug, door de bittere kou, naar het huis gedragen. Eenmaal aangekomen viel de jongen direct in slaap, de buren hebben meteen de autoriteiten ingeschakeld en ze vertelt wie er verantwoordelijk is voor de twee jonge kinderen.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Moeder aangeklaagd voor verwaarlozing en mishandeling

De moeder, Julie Peter, 37, is daarop gelokaliseerd en meteen gearresteerd op verdenking van de twee zware strafbare feiten. Ze kon niet vertellen waarom ze de twee kinderen alleen had gelaten en de tijd dat ze alleen zijn geweest. Volgens woordvoerder Ken Marsh van State Troopers bleek na onderzoek dat de kinderen op zijn minst enkele dagen alleen zijn geweest. De voogdij over de kinderen is ze kwijt en ze zit nog steeds vast omdat er nog geen advocaat in beeld is.

Variabele temperaturen in Alaska

Door het gehele jaar kunnen de temperaturen in het land sterk wisselen. In afgelegen gebieden kan het tijdens de winter oplopen tot 40 graden onder nul. De dorpjes in deze gebieden zijn zeer moeilijk bereikbaar en vaak afgesloten van de bewoonde wereld. Het land ligt erg grenst aan de Beringzee, dat op zijn beurt wordt begrensd door de Noordelijke ijszee. Het gebied ligt op de Noordpoolcirkel. Dit alles zorgt ervoor dat het klimaat in Alaska extreem koud kan zijn. Niet echt de ideale situatie om je kinderen in alleen te laten dus.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.