Konijnen gestolen van kinderboerderij en omgeruild
Saved Read later
Deel dit bericht

Gestolen konijnen van kinderboerderij: inbrekers komen aantal dagen later terug en doen dit

Als je rondloopt op een kinderboerderij, dan wil je niets liever dan alle viervoeters onder je arm mee naar huis nemen. Want zeg nu zelf, hoe schattig zijn die geitjes? Om over de konijnen nog maar te zwijgen. Dat dieren worden gestolen uit een kinderboerderij komt niet vaak voor – zou je denken. Toch is het een kinderboerderij in Lelystad overkomen.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar werden zomaar twee konijnen van de boerderij meegenomen, door nog onbekende personen. Maar wat er daarna gebeurde, dat had de kinderboerderij nog nooit meegemaakt en dat maakt deze gebeurtenis een bizarre actie.

Wat een brutaliteit

De eerste nacht van het nieuwe jaar staat normaal gesproken in het teken van oliebollen, champagne en vuurwerk. Toch speelde tijdens deze nacht de eerste, bizarre situatie af. En dat gebeurde allemaal bij kinderboerderij Knotwilg, in Lelystad.

Terwijl alle boerderijdieren op de gesloten boerderij verbleven en de nacht doorbrachten, besloten inbrekers dat dit een goed moment was om juist nu een inbraak te plegen. En nee, er werden geen grote, dure of luxe spullen meegenomen tijdens de inbraak. De inbrekers hadden het namelijk voorzien op twee konijnen en een grote ton konijnenvoer, en gingen er vervolgens vandoor. Je zou zeggen dat deze actie al onwijs brutaal is, maar het wordt nóg gekker.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Teruggebracht naar de kinderboerderij

De medewerkers van de kinderboerderij waren op zijn zachtst gezegd not amused over de actie van de inbrekers. Je kunt je vast wel voorstellen hoe verdrietig het is als je merkt dat er twee konijnen gestolen zijn.

Slechts een aantal dagen later zijn de inbrekers teruggekeerd en hebben zij één van de gestolen konijnen omgeruild voor een ander konijn van de kinderboerderij. Snap je het nog? De voorzitter, Pauline Kunst, geeft aan dat ze het erg “brutaal” vindt en de medewerkers zijn “heel erg boos” over de hele situatie. Dat is niet zo vreemd natuurlijk.

Grote raadsels

Het frustrerende is misschien nog, dat er verder geen aanknopingspunten zijn over de inbraak. Er zijn wel beelden van de inbraak opgenomen. Pauline denkt dat het eerste konijn is omgeruild, omdat de inbrekers vonden dat zij te groot was. Op de avond van de eerste inbraak werd namelijk ook een konijnenhok gestolen. Maar echt zeker is het niet.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Voor nu heeft de kinderboerderij oproepen op social media geplaatst, in de hoop dat iemand iets weet of gezien heeft. Er is ook aangifte gedaan. Het is te hopen dat de kinderboerderij haar dieren terug krijgt!

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.