Hoe houd je alle zaken op orde als ondernemer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe houd je alle zaken op orde als ondernemer

Er komt een hoop bij kijken wanneer je besluit om als ondernemer te beginnen. Je hebt een plan van aanpak nodig, moet klanten zien te werven, uiteraard moet je ook het werk verrichten, en daarnaast moet je ook nog eens de boekhouding doen. Als beginner heb je vaak niet het budget om dit door iemand anders te laten doen. Hoe pak je dit aan?

Boekhouding

Hoe houd je alle zaken op orde als ondernemer 15

Een van de belangrijkste dingen voor een onderneming is de boekhouding. Als deze niet op orde is, kan jouw bedrijf veel geld mislopen. Tevens kun je ook een boete krijgen voor het niet op orde hebben van de boekhouding. De belastingdienst moet ten alle tijden jouw administratie kunnen opvragen om na te kijken. Het is dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een programma die de boekhouding voor jou wat makkelijker maakt. Een programma waarbij je alles wat je nodig hebt op één plek hebt.

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

Er zijn veel verschillende programma's om dit te doen, en het is dan ook verstandig om elk boekhoudprogramma te vergelijken. Is het programma geschikt voor jouw branche? Hoeveel ben je aan maandelijkse kosten kwijt voor het programma? Hoe kan dit programma jou helpen om het makkelijker te maken? Is het programma erkend door de Belastingdienst? Lang verhaal kort, voldoet het programma aan jouw verwachtingen?

ERP systeem

Hoe houd je alle zaken op orde als ondernemer 16

Ben jij al bekend in de wereld van ondernemers? En heb je meerdere afdelingen binnen jouw bedrijf? Dan wordt het eens tijd voor een ERP systeem! De letters ERP staan voor Enterprise Resource Planning. Met dit systeem kun je bedrijfsprocessen binnen een bedrijf automatiseren en verbinden. De gegevens van alle verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database waar ze voor iedere medewerker inzichtelijk zijn. De productiviteit wordt hierdoor verhoogd doordat veel processen binnen dit systeem geautomatiseerd kunnen worden. Er zijn verschillende modules die verschillende afdelingen kunnen ondersteunen. De modules bestaan per softwarepakket uit verschillende functionaliteiten waardoor iedere afdeling optimaal kan presteren.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Vergelijken

Het is belangrijk dat jij de juiste programma's hebt om jouw onderneming goed te laten draaien. Vergelijken is dan ook niet onbelangrijk. Je wilt natuurlijk wel weten of er wellicht een programma is dat beter voldoet aan jouw behoeften. Hierbij is het belangrijk om te weten wat je op dit moment nodig hebt, en in het achterhoofd houdend wat je in de toekomst nodig gaat hebben. Waarschijnlijk wil je uiteindelijk wel groeien als bedrijf, en dan is het belangrijk dat je zonder al te veel moeite deze uitbreiding kan verwerken in jouw programma.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.