5 banen en sectoren met een gouden toekomst 12
Saved Read later
Deel dit bericht

5 banen en sectoren met een gouden toekomst

Ben je op dit moment in je carrière enigszins zoekende? Dan ben je absoluut niet de enige. Vrij veel mensen worstelen in/met hun carrière. Zij weten simpelweg niet wat verstandig is om te doen, maar ook niet wat zij leuk vinden om te doen.

Daarnaast zijn er de nodige mensen die zich zorgen maken om de toekomst. De toekomst lijkt compleet anders te worden voor veel sectoren, mede door de komst van slimme technologieën. Wat te denken van Artificial Intelligence? De verwachting is dat AI voor een gigantische verandering in de maatschappij gaat zorgen.

Wil jij je graag tegen dergelijke ontwikkelingen wapenen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een baan met een gouden toekomst. De onderstaande vijf banen en sectoren passen in dat geval volledig in je straatje.

Werken in de energiebranche

Al sinds een paar jaar is er een ware energietransitie gaande. Dit is onder meer aan de vele vacatures energietransitie te zien. Veel bedrijven zijn op zoek naar bijvoorbeeld goede monteurs, bijvoorbeeld voor het aanleggen van zonnepanelen. Of voor het aanleggen of bedenken van andere duurzame producten, waardoor de energietransitie op de huidige manier doorgevoerd kan worden.

Er is simpelweg een grote vraag naar monteurs, systeembeheerders, engineers en aanverwante beroepen. Mocht je een technische opleiding gevolgd hebben, biedt dit veel mogelijkheden. De verwachting is namelijk dat deze groei in de toekomst aan blijft houden.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg liggen de banen voor het oprapen. Er is een groot tekort aan deskundige artsen, verpleegkundige en andere vakspecialisten. Door nú een medische opleiding te volgen, voorzie je jezelf van een gouden toekomst.

Het is namelijk een feit dat er altijd behoefte is aan goede zorgspecialisten. In de gezondheidszorg is nu een groot tekort aan mensen, terwijl dit over pakweg 5 á 10 jaar nog steeds het geval zal zijn. Veel werk in de gezondheidszorg is namelijk menselijk werk. Dit houdt onder meer in dat dit werk niet overgenomen kan worden door robots of iets dergelijks.

Infrastructuur, transport en logistiek

De verwachting is dat robots in de komende jaren veel werk over gaan nemen. Dit is in de logistiek en het transport ook zeker het geval. Toch is het de verwachting dat deze branches in de komende jaren met een flink personeelstekort komen te zitten.

Dit komt onder meer doordat de processen in deze branche niet zo makkelijk geautomatiseerd kunnen worden. Er is dan ook een grote vraag naar specialisten op het gebied van automatisering van infra, transport en logistiek. Dit blijkt duidelijk uit de vele actuele infra vacatures.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Data Scientist

Data, data, data en nog eens data. Veel bedrijven zijn momenteel met vrij weinig andere dingen bezig. Data biedt heel veel waardevolle informatie en is daardoor bepalend voor de te varen koers van een onderneming.

Veel ondernemingen zijn hierom op zoek naar goede data analisten. Het is echter belangrijk dat deze analisten zich op de juiste wetenschap kunnen beroepen. Vandaar ook dat er een grote vraag naar datawetenschappers is. Als je wetenschappelijke- en technische kennis met elkaar kunt combineren, ben je spekkoper. Hier is de komende jaren namelijk super veel vraag naar.

Cybersecurity specialisten

Weet je alles van cybersecurity? Dan kun je ook alvast in je handen wrijven. Cybercriminaliteit is namelijk een steeds groter wordend probleem. Indien je hier veel kaas van hebt gegeten, liggen de banen hierdoor voor het oprapen.

Bij dit beroep is zelfontwikkeling wel erg belangrijk. Je moet continu op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Dit vraag wat van je, maar levert je op termijn ook een hoop op.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.