Nederlands toeristisch bouwwerk Marble Arch Mound in Londen is een enorme mislukking 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Nederlands toeristisch bouwwerk Marble Arch Mound in Londen is een enorme mislukking

In Londen staat sinds dit jaar een nieuwe toeristische attractie: de Marble Arch Mound. Dit bouwwerk is van Nederlandse hand, maar erg trots hoeven we daar niet op te zijn. De Marble Arch Mound is namelijk een enorme mislukking en heeft ondertussen ook al de stempel van “slechtste toeristenattractie van Londen” gekregen. In de onderstaande video kan je het bouwwerk zelf beleven en na het zien van de beelden snap je wel waarom de Londenaren niet bepaald warm lopen voor hun nieuwe aanwinst. 

De Engelse stad Londen wilde deze zomer een nieuwe toeristische trekpleister hebben en vroeg daarom het Rotterdamse MVRDV om hulp. Dit architectenbureau bedacht vervolgens de Marble Arch Mound, een heuvel van 25 meter hoog waarop je een mooi uitzicht zou moeten hebben. Dit grapje was alleen niet goedkoop, want het bouwen van deze heuvel zou maar liefst 6 miljoen pond kostten. Voor dat geld heb je wel weer wat in huis; namelijk de slechtste attractie van Londen:

De Marble Arch Mound is op papier nog niet eens zo'n slecht idee. Een mooie groene heuvel in het midden van Londen, met prachtig uitzicht op de stad. Dat klinkt prima, maar de uitvoering was helaas een stuk minder geslaagd. Het eerste probleem was de hoogte van de heuvel. Die is namelijk slechts 25 meter hoog. In Nederland is dat een flinke berg, maar in Londen levert je dat niet bepaald een mooi uitzicht op. De bezoekers konden niet bepaald ver kijken en wat ze zagen (vooral bouwplaatsen, wat groen en een paar hoge gebouwen) gaf ook niet echt een wow-factor. Daarnaast was de heuvel zelf ook niet echt een pareltje, want het groen van het bouwwerk begon al snel bruin te worden en af te sterven. Tsja, dan ben je niet echt een aanwinst voor de stad.

Bekijk ook:
Top 10 vakantielanden in Europa

Wie gaat dat betalen?

De Marble Arch Mound was ook niet bepaald een goedkope attractie, dus wie gaat dat betalen? Een goede toeristische attractie verdient zich snel weer terug, maar ja dan moet je natuurlijk wel genoeg betalende bezoekers krijgen. Al gauw bleek dat de Londenaren niet echt enthousiast waren over hun nieuwe aanwinst. Eerder moesten de Britten nog 8 pond betalen voor een kaartje, maar die prijs ging al snel omlaag nadat de planten van de berg begonnen te sterven. Na alle kritiek is de toegang tot de berg nu zelfs gratis geworden, dus geld gaat de heuvel niet meer opleveren.

Uiteindelijk mag de Britse belastingbetaler dus grotendeels opdraaien voor de heuvel. Daar zijn ze uiteraard niet blij mee en vanwege het enorme fiasco is een bekend raadslid – die verantwoordelijk was voor het project – al opgestapt. Er is gelukkig nog wel een troost voor de Londenaren: begin volgend jaar wordt de heuvel weer afgebroken en dan kunnen ze dit vreselijke bouwwerk hopelijk snel weer vergeten.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

966

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.