Hoe maak je een videowall?

0 Shares

Geef je regelmatig presentaties aan klanten en wil je dit graag op een groot beeldscherm duidelijk laten zien? Met een videowall kun je naadloos beeldschermen aan elkaar koppelen. Maar ook als je in je tv kamer een groot beeld wilt hebben om een ware bioscoopbeleving te hebben, dan kies je voor een videowall. Eenvoudig te bevestigen met een tv beugel.

Wat is een videowall?

Een videowall bestaat eigenlijk uit een aantal televisieschermen die door middel van een tv beugel aan elkaar bevestigd zijn. Dit kun je doen door de tv beugel met de beeldschermen eraan vast aan de muur te bevestigen, of deze op een standaard te plaatsen. Doordat je zelf het aantal beeldschermen kunt bepalen en daarmee dus ook het aantal van de tv beugels, kun je de totale grootte van je beeldscherm helemaal afstemmen op je doel en de ruimte die je aan de muur beschikbaar hebt.

Hoe krijg je het perfecte beeld bij een videowall?

Of je nu een videowall installeert om een film of voetbalwedstrijd te kunnen kijken, of een zakelijke presentatie te geven, je wilt natuurlijk een beeld dat naadloos op elkaar aansluit. Dankzij het solide materiaal van de tv beugel, zoals bijvoorbeeld een combinatie van ijzer en aluminium, kun je dit bereiken. De tv beugel is zo ontworpen, dat je er niets van ziet als de tv aan de muur hangt. Zo kun je de beeldschermen naast elkaar hangen, zonder dat je ook aan de zijkanten iets van het ophangsysteem ziet. Ook kun je de kabels bij de tv beugel volledig wegwerken via de speciale kabelgoten.

Welke tv beugel is geschikt?

Bij het kiezen van de geschikte tv beugel voor een videowall moet je met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste is het belangrijk, zoals hierboven al vermeld, dat je een tv beugel kiest die het beeldscherm aan de zijkant niet zichtbaar vasthoudt. Want anders zitten er openingen tussen de schermen en dat verstoort het beeld. Daarnaast is het belangrijk dat de tv beugel het beeldscherm kan dragen. Voor meer zekerheid hebben tv beugels een clicksysteem om die extra stevigheid te garanderen. Het mooiste effect bij een videowall krijg je door de beeldschermen strak aan de muur te hangen, dus zonder tussenruimte, maar ook op enkele centimeters van de muur af. Zodat het er modern uitziet en een rustig beeld geeft voor de toeschouwers.

Kies de juiste software voor je videowall

Een goede tv beugel is natuurlijk niet het enige wat je nodig hebt voor het bekijken van de presentatie op een videowall. Voor het gelijktijdig aansturen van de beeldschermen, zodat je een uniform beeld krijgt, is software nodig. Kies hiervoor software die geschikt is voor de display interface van de leverancier van je beeldschermen. Specialisten in dit soort software leveren totaalpakketten voor bedrijven die optimaal gebruik willen maken van de mogelijkheden van de videowall. Denk bijvoorbeeld aan een media player waar je grafische overlays mee kunt maken tijdens de uitzending of presentatie. Zo geef je de analyse van de voetbalwedstrijd ter plekke extra verbeeldingskracht en kun je de vragen van de deelnemers aan het seminar direct onderbouwen met behulp van aanpassing van de prestatie.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

44
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.