Hoe Bitcoin de financiële sector opnieuw vormgeeft 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe Bitcoin de financiële sector opnieuw vormgeeft

Vraagt u zich af hoe Bitcoin de financiële sector opnieuw vormgeeft? Hier is een gids over hoe deze digitale munt de financiële sector opnieuw vormgeeft.

Bitcoin heeft een immense groei en populariteit doorgemaakt in de dertien jaar dat deze digitale munt bestaat. Bekende bedrijven zoals Starbucks en PayPal hebben dit systeem voor elektronisch geld al in hun bedrijven opgenomen. Aan de andere kant moeten de traditionele banken deze digitale munt nog invoeren omdat zij geloven dat Bitcoin veel meer risico's met zich meebrengt dan voordelen.

Blockchaintechnologie is de ingebouwde infrastructuur van deze virtuele valuta die helpt transacties te valideren en vast te leggen. Veel mensen geloven dat Bitcoin de toekomst van het geld is, terwijl de blockchaintechnologie een blijvertje is. Veel industriële sectoren zullen profiteren van deze digitale munt en de onderliggende technologie. Een van de vele sectoren die veel baat zullen hebben bij Bitcoin is de financiële sector. Dit elektronisch geld heeft het potentieel om gevestigde financiële instellingen te veranderen door snelle en minder dure transacties mogelijk te maken.

De blockchaintechnologie verandert het betalingsverkeer echter al, en de kans is groot dat meer mainstream bankdiensten afhankelijk worden van blockchaintechnologie. Deze digitale activa zullen niet alleen de financiële sector een nieuwe vorm geven, maar ook een revolutie teweegbrengen in de financiering van de toeleveringsketen, het beheer van kasmiddelen en nog veel meer.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Het versturen van geldovermakingen is vrij complex en een uitdaging, hoofdzakelijk via banken. Toch biedt Bitcoin een betere en handigere manier om geld over de grens te sturen. Op blockchain gebaseerde overschrijvingen zullen banken dus tijd en geld helpen besparen en de consumenten ten goede komen. Hieronder staat hoe deze virtuele valuta de financiële sector opnieuw zal vormgeven.

Minder kostbare transacties

Het versturen van geld via banken gaat gepaard met de tussenkomst van tussenpersonen zoals netwerken voor de verwerking van kredietkaarten en andere tussenpersonen. Elke stap die een transactie doorloopt leidt tot meer complexen, en elke tussenpersoon verwacht een vergoeding te verdienen voor de dienst die hij tijdens het transactieproces verleent.

Aan de andere kant zullen ondernemers die deze digitale munt invoeren, profiteren van goedkope transacties. Blockchaintechnologie helpt tussenpersonen te verwijderen. Ook zijn Bitcoinblockchaintransacties permanenter en onomkeerbaarder. Wanneer miners een transactie valideren, is er dus geen mogelijkheid dat iemand het geld kan terugdraaien. U kunt de ontvanger echter vragen het geld terug te sturen, maar er is geen garantie dat ze dat zullen doen. Terugboekingen zijn dus niet gebruikelijk bij deze virtuele activa.

Financiële inclusie

Sommige mensen houden vast aan de mythe dat banken voor de opgeleide en rijke jongens zijn. De meeste onderontwikkelde landen hebben dus een grote populatie van niet-banken. Maar met deze elektronische munt heeft iedereen er overal toegang toe. Als u toegang hebt tot internet en een smartphone bezit, kunt u transacties verrichten met dit virtuele activum. Om toegang te krijgen tot deze virtuele valuta hoeft u alleen maar een rekening aan te maken bij een betrouwbare beurs waarmee u deze digitale valuta kunt verhandelen, kopen of verkopen. Ook voor het handelen met Bitcoin zijn geen speciale vaardigheden nodig, maar wel wat basisonderwijs. Misschien kunt u overwegen een account aan te maken bij het bitcoin era, dat lage transactiekosten biedt en het mogelijk maakt Bitcoin te kopen met fiatvaluta. Deze virtuele valuta helpt de financiële inclusie in onderontwikkelde landen te bevorderen.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Minimale kans op fraude

Blockchaintechnologie is snel bestand tegen fraude en andere vormen van hacken. Wie het blockchainnetwerk wil veranderen, moet de steun hebben van 51% van de knooppunten. Bovendien is Bitcoin een virtuele valuta, dus moeilijk te stelen. Banken kunnen deze virtuele valuta invoeren en zullen in staat zijn hackers te identificeren via de digitale ID op basis van blockchain.

Conclusie

In het algemeen heeft dit artikel aangetoond hoe deze virtuele valuta de financiële sector verandert. Betere financiële inclusie, minimale risico's op fraude en snelle transacties zijn enkele voordelen voor de financiële sector na de invoering van dit digitale geld. Ook gebruiken mensen Bitcoin als een hedge tegen inflatie vanwege het beperkte aanbod, waardoor de vraag toeneemt en dus de waarde stijgt.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.