Wat zijn de beste cryptomunten om te kopen als beginnende investeerder? 11
Saved Read later
Share

Wat zijn de beste cryptomunten om te kopen als beginnende investeerder?

Meer en meer mensen over de hele wereld begrijpen nu dat investeren in cryptomunten een goede manier is om je beleggingsportefeuille te differentiëren. Hoewel het over het algemeen nog steeds als riskant wordt beschouwd, kan investeren in cryptomunten enorm winstgevend zijn. Natuurlijk is het aan te raden om zoals bij elke investering voldoende kennis op te doen voordat je daadwerkelijk geld gaat investeren.

Als je nog niet vertrouwd bent met de cryptomarkt, zal het je waarschijnlijk opgevallen zijn dat er enorm veel cryptomunten bestaan. Sommige munten zijn natuurlijk in potentie winstgevender dan anderen. Maar is nu de beste cryptomunt om in te investeren? In dit artikel bespreken we enkele cryptomunten die perfect zijn om te kopen als beginnende investeerder. 

  1. Cardano
    Cardano is een derde generatie blockchain platform en is bedacht door de mede-oprichter van Ethereum. Cardano lijkt sterk op Ethereum, maar heeft niet de schaalbaarheidsproblemen die Ethereum kent. Het doel van Cardano is om een platform te zijn voor financiële applicaties die wereldwijd door miljoenen mensen kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld door bedrijven, consumenten en overheden. Cardano is voor zo ver we weten de enige cryptomunt waar de blockchain is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek met als doel te kijken waar problemen in de praktijk zouden kunnen voorkomen. Zo is de blockchain gebouwd door een team van ingenieurs en academici. Cardano is nog volop in ontwikkeling en dus ideaal om in 2021 aan te kopen.
  2. Polkadot
Bekijk ook:
Alle feiten op een rijtje: PVE van Pikamoon of de winsten van AltSignals? Hoe zou je moeten investeren?

Polkadot is opgericht door Gavin Wood, ook een mede-oprichter van Ethereum. Gavin Wood was gefrustreerd door de langzame ontwikkeling van Ethereum en begon daarom de Web3 Foundation. Polkadot is een “shared multichain network” dat meerdere blockchains verbindt tot een verenigd netwerk. Hierdoor kunnen deze onafhankelijke blockchains informatie en transacties delen. Gebruikers kunnen dus informatie van verschillende blockchains combineren. Het doel van Polkadot is om een volledig gedecentraliseerd web te bouwen waar gebruikers de volledige controle en eigendom hebben over hun gegevens en identiteit in plaats van de Big Tech firma’s. Door de groeiende bewustwording rond privacy is er meer en meer vraag naar gedecentraliseerde oplossingen, een mooie kans dus om nu nog “relatief vroeg” in te stappen.

  1. Binance Coin

Binance Coin werkt anders dan de andere genoemde cryptomunten in dit artikel.

Binance Coin is de munt van het populaire cryptoplatform Binance. Op Binance kun je enorm veel cryptomunten kopen en verkopen. Door gebruik te maken van Binance Coin op het platform krijg je korting bij het kopen en verkopen van cryptomunten. Binance Coin werd gelanceerd in juli 2017 en is te vergelijken met Bitcoin. Omdat Binance één van de grootste cryptoplatformen is en meer en meer mensen cryptomunten gaan gebruiken, is de kans groot dat ze dit via Binance gaan doen. Als dit gebeurt zal natuurlijk ook Binance Coin gaan stijgen in waarde. 

  1. Solana
Bekijk ook:
De batterij van een elektrische auto opladen in slechts 6 minuten? Het kan met deze sportauto

Solana is een van de belangrijkste cryptomunten in de snelgroeiende DeFi categorie. DeFi staat voor decentralised finance en heeft als doel om financiële diensten aan te bieden zonder centrale partij of bank. Het is een zeer functioneel open-source project dat blockchain-technologie gebruikt om de creatie van gedecentraliseerde apps (DApps) te vergemakkelijken. Solana is een vrij nieuw project. Het werd gelanceerd in 2020, maar is nu al grote naam aan het maken. Ideaal dus om aan je portefeuille toe te voegen.

888

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.