kabels
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorkom problemen en gebruik altijd de juiste kabel

Kabels, je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt er wel eentje nodig. Van het opladen van je telefoon of het aansluiten van de televisie tot het kunnen starten van je auto omdat je accu weer eens leeg is. Maar ook op het gebied van internet en televisie of voor installatietechniek hebben we nou eenmaal kabels nodig. Overal waar elektriciteit inzit, zit een kabel.

Gebruik gewoon de kabel die je nodig hebt

Vaak gebruiken we kabels door elkaar. Kabels die we eigenlijk helemaal niet nodig hebben of die helemaal niet geschikt zijn voor hetgeen wat we aan het doen zijn. Dat neemt natuurlijk nogal wat risico’s met zich mee. En laten we eerlijk zijn, het nemen van die risico’s is het niet waard. Voor je het weet sta je zelf volledig onder stroom of gaan er dingen kapot. Schaf daarom een juiste kabel aan voor jouw situatie. Zo neem je geen risico met je eigen gezondheid en neem je geen risico met de apparaten die je aan moet sluiten. Daarnaast werkt het ook vaak gewoon het beste als je de juiste kabel gebruikt.

Bekijk ook:
Ontdek de top 5 beste babyfoons met camera

Met of zonder connectoren

Je kunt kabels in alle soorten en maten aanschaffen. Heb je een kabel nodig van 5, 10 of misschien wel 50 meter? Geen probleem. Je kunt het zolang krijgen als je maar wilt. Maar hoe handig ben jij met het op een goede manier aansluiten van de kabel? Weet je waar je mee bezig bent? Dan is het vaak het voordeligste om een kabel zonder connector aan te schaffen. Groot voordeel hierbij is ook dat je nog gemakkelijk het stuk kabel op maat kunt maken. Ben je niet zo handig met elektrotechniek en wil je het liefste gewoon direct aan de slag? Kies dan voor een kabel met connector. Je weet dan zeker dat de kabel goed werkt en aangesloten kan worden.

Netwerkkabel voor iedere situatie

Ook op het gebied van netwerken is een kabel natuurlijk niet weg te denken. Met een goede netwerkkabel kun je nou eenmaal gigantische snelheden op het internet behalen. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk snelheid verliest op de langere afstanden naar jouw computer is het zeker aan te raden om een goede netwerkkabel aan te schaffen. Netwerkkabels beginnen vrijwel allemaal met Cat. Hoe hoger het cijfer achter de Cat, hoe sneller de kabel werkt. Een Cat7-kabel is dus een stuk sneller dan een Cat5-kabel.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Ruim assortiment aan kabels

Met een ruim assortiment op het gebied van kabels heeft Conrad ook zeker de kabel die jij zoekt. Van glasvezelkabel en alarmkabels tot datakabels en aardingsbanden. Wanneer je op zoek bent naar een kabel, is dit daadwerkelijk de place to be. Daarnaast bieden ze je ook tal van oplossingen op het gebied van opsporen van kabelbreuken en kun je voor vrijwel iedere taak een geschikte kabel vinden.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.