iOS 14 aangekondigd door Apple 14
Saved Read later
Deel dit bericht

iOS 14 aangekondigd door Apple

Onlangs heeft Apple het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone aangekondigd: iOS 14. Deze nieuwe grote software update heeft veel nieuwe functies, en belooft veel goeds. Welke belangrijke functies kunnen we verwachten?

Widgets

Een belangrijke functie van iOS 14 zijn de vernieuwde widgets. Echter kennen we de widgets op de iPhone al een tijdje. De widgets zorgen er namelijk voor dat je informatie uit apps kunt zien zonder dat je direct de app hoeft te openen. Het handige aan de widgets in iOS 14, is het feit dat je deze widgets nu gewoon tussen je apps vast kunt zetten. Je kunt hierbij kiezen tussen drie maten: klein, middel en groot. Een andere handige functie van iOS 14 is het feit dat gebruikers een Smart Stack met widgets kunnen maken. Dit houdt in dat de juiste widget op basis van tijd, locatie en activiteit op een slimme manier naar boven komt.

https://twitter.com/iPhoneactueel/status/1276623659130445824

App-bibliotheek

Apps ordenen, dat is meestal nog een lastig dingetje. iOS 14 maakt het makkelijker voor je met de nieuwe functie app-bibliotheek. Hierin worden al jouw apps automatisch op een handige manier gecategoriseerd. Dit maakt het voor jou makkelijker om binnen no time de juiste app te vinden. Het zal dan ook zeker een functie worden waar veel mensen heel blij mee zullen zijn.

Picture in Picture

iPhone gebruikers kennen het vast wel: je bent druk bezig met iets op je iPhone en ineens word je gefacetimed. En dat neemt het hele scherm in beslag, dus kan je niet meer goed verder met wat je aan het doen was. Daar brengt iOS 14 verandering in. Met Picture in Picture blijven video’s boven een andere app zweven, zodat je meerdere dingen tegelijk op je iPhone kunt doen. Zo kunnen gebruikers zich makkelijker ook focussen op andere activiteiten.

Berichten 

Het wordt door iOS 14 nóg makkelijker om contact te houden via berichten. Het is mogelijk voor gebruikers om belangrijke gesprekken vast te pinnen en actieve groepsgesprekken op een simpele manier volgen. Daarnaast zal een groepsgesprek makkelijker te herkennen zijn, want het is door de grote software update mogelijk om een groepsfoto in te stellen met een afbeelding of emoji.

Kaarten

Hoewel de functies in de kaarten app van de iPhone al vrij up-to-date waren, heeft Apple met iOS 14 weer iets nieuws bedacht. Het wordt met Kaarten nu namelijk makkelijker dan ooit om te navigeren. Nieuwe informatie over routes worden binnen no time bijgewerkt. Daarnaast vind je in de Kaarten app na iOS 14 nieuwe aanwijzingen voor fietsers en elektrische voertuigen. Voor fietsers wordt er hierbij rekening gehouden met hoogteverschillen en hoe druk het is. Voor elektrische voertuigen worden bijvoorbeeld oplaadstops aan de routes toegevoegd. Deze functie zal nog niet direct na de lancering van iOS 14 beschikbaar zijn in Nederland, maar we kunnen het hoe dan ook snel verwachten.

Uiteraard biedt iOS 14 nog ontzettend veel andere functies. De release van het nieuwe besturingssysteem zal rond september/oktober zijn. iOS 14 zal dus dit najaar te installeren zijn. De nieuwe functies beloven in ieder geval veel goeds!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.