bitcoin
Saved Read later
Deel dit bericht

Bitcoin eindelijk weer boven 40.000 dollar

Na een maandenlange periode van een dalende trend is de koers van bitcoin eindelijk weer gestegen tot boven de psychologische grens van $40.000. Afgelopen vrijdag liet de munt de sterkste dagwinst zien sinds oktober. Dit laat zien dat beleggers weer bereid zijn om risico’s te nemen. De financiële markten spelen hierin een grote rol.

Aandelenmarkten hebben invloed op waarde bitcoin

Bitcoin dreef onlangs nog op een koers van $34.000. Op het moment van schrijven zien we op de website Coinmarketcap.com dat een bitcoin $42.593,27 waard is. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorige week. De reden achter deze stijging heeft vermoedelijk te maken met de aandelenmarkt. Ook andere cryptocurrency stijgen op dit moment mee op de koersstijging van bitcoin.

Er heerst op de aandelenmarkt altijd wat angst als grote bedrijven met hun kwartaalcijfers naar buiten komen. Beleggers zijn voorzichtig en wachten meestal af met investeren tot de rust op de markten zijn teruggekeerd. Die rust is nu terug en aan de cijfers zie je dat beleggers weer risico’s durven te nemen.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

bitcoin 2

Rente Amerikaanse banken

Bitcoin kwam recent onder druk te staan omdat de Amerikaanse banken hadden aangekondigd de rentes te zullen verhogen om de inflatie in te dammen. Investeerders stappen in dit soort periodes sneller uit risicovolle beleggingen, zoals bitcoin. Maar het zijn niet alleen de banken die investeerders onzeker maken. Ook grote bedrijven hebben invloed op de koers van de cryptomunt.

Meta, het moederbedrijf van Facebook, verloor na teleurstellende kwartaalcijfers meer dan een kwart van haar beurswaarde. In tegenstelling tot Amazon, die na prachtige cijfers een meerwaarde op de beurs van 170 miljard dollar kreeg. Deze schommelingen hebben ook effect op bitcoin, dat wel vaker een correlatie heeft met beursgenoteerde bedrijven. Maar gelukkig is de psychologische trend van $40.000 doorbroken en kunnen investeerders weer rustig ademhalen.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.