Domino Day komt terug op TV - Ga jij kijken? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Domino Day komt terug op TV – Ga jij kijken?

Het is een eigenlijk soort “De dag die je wist dat zou komen” gevoel. Productiemaatschappij Endemol Shine heeft na elf jaar besloten om een kraker van de eerste orde weer uit de mottenballen te halen: Domino Day komt terug op de buis.

Smeekbedes en petities

Het is nauwelijks te geloven, maar de productiemaatschappij geeft aan dat zij smeekbedes en petities voorbij hebben zien komen om het legendarische programma toch maar weer op de buis terug te krijgen. Inmiddels zijn de eerste voorbereidingen gestart en naar verwachting gaat RTL4 het spektakel uitzenden. Dit is overigens op dit moment nog niet officieel bevestigd.

Nieuw wereldrecord

Uiteraard staat ook de nieuwe uitzending weer in het teken van het verbreken van het wereldrecord. Dit staat momenteel op 4.491.863 omgevallen blokjes, dus er zullen toch minimaal zo’n 4,5 miljoen steentjes tegen de grond moeten gaan.

Kijkcijferkanon

Naar verwachting wordt het ook dit jaar weer een enorme kijkcijferhit. De uitzendingen, die vanaf eind jaren 90 tot 2009 plaatsvonden, trokken ieder jaar meer dan twee miljoen mensen die angstvallig ‘de aorta’ in de gaten zaten te houden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Wereldnieuws in 2005

Dat Domino Day ook voor wereldnieuws kan zorgen, waar al het andere bij verbleekt, werd in 2005 duidelijk. Een mus was de hal waar de stenen stonden opgesteld binnengevlogen en stootte maar liefst 23.000 steentjes om. Het resulteerde in huilende studenten die weken werk in rook op zagen gaan en uiteindelijk een medewerker van faunabeheer die de boosdoener doodschoot. De ophef was groot en zelf in de internationale media werd dit breed uitgemeten. De mus is trouwens nog steeds te zien in het Natuurhistorisch museum in Rotterdam.

Maar wat ga jij doen in november? Ga je weer de hele avond voor de buis liggen om het allemaal mee te maken, of heb je zoiets van “nou nee, laat maar”. Geef hierna aan wat jouw voorkeur is en laat zien of het programma nog net zo populair is als 11 jaar geleden!

  • Wat doe jij op Domino Day?

    • Ik ga zeker kijken!
    • Ik weet het nog niet, eigenlijk boeit het me niet zo
    • Ik sla het waarschijnlijk over en ga wat leuks doen
Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland
Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.