in

CoolCool sadsad NiceNice

LIVE: Sinterklaas intocht Apeldoorn – Demonstranten laten stem horen

Volg de Sinterklaas intocht live

Vandaag is het weer zo ver, Sinterklaas is weer in het land met al zijn pieten. Dit jaar verwelkomen wij ze niet in de haven maar op het stationsplein. Reden voor deze bijzondere verandering is dat het nieuwe paard ‘Ozosnel’ het ‘Spaans benauwd‘ (Heb je hem? Spaans.. Hou hem vast hé!) zou krijgen van de stoomboot door zijn angst van water. Vandaar dat de Sint nu arriveert met de stoomtrein! Natuurlijk weten wij allemaal dat het Apeldoorns Kanaal te klein is voor een televisie-intocht, maar voor de kinderen is het natuurlijk allemaal hartstikke spannend! Gedurende de intocht houden wij jullie op de hoogte van de leukste en spannendste momenten, hou deze blog dus goed in de gaten!

 

14:00

Wij sluiten hierbij het liveblog! Hou onze website in de gaten voor meer nieuws!

 

13:57

In Leeuwarden hebben de KOZP demonstranten de rug gekeerd naar de weg waar de stoet zometeen voorbij komt. In Groningen is een busje met KOZP demonstranten aangekomen, de voorstanders van Zwarte Piet zijn overigens al aanwezig. Er is veel politie aanwezig, zowel te voet als te paard.

Bekijk ook:
Zijn de Verenigde Staten nog een democratie?

 

13:46

De sfeer bij de intocht in Leeuwarden is grimmig. Van een gezellig kinderfeest lijkt er volgens deze beelden weinig meer van te komen.

13:38

13:21

De betogers in Leeuwarden laten hun stem horen.

13:19

In Leeuwarden leek de sfeer bijna om te slaan toen de politie en betogers lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Betogers zijn op verzoek van politie toch vertrokken en de rust lijkt weergekeerd.

13:15

De Sinterklaas intocht in Apeldoorn is voor de kijkers op TV beëindigd en is zonder al te veel problemen verlopen dit jaar.

Bekijk ook:
Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

13:13

Er is een discussie ontstaan in Alkmaar. Aanleiding was een man die een betoger ‘domme zwarte‘  had genoemd. De man zou tijdens de discussie gezegd hebben ‘ik ben in mijn eigen land, ik zeg wat ik wil‘. De politie is tussenbeide gekomen. Een woordvoerder van KOZP heeft laten weten dat zij rustig blijven. De oprichter van KOZP, Jerry Afriyie, is overigens ook aanwezig in Alkmaar.

13:11

13:02

De intocht van de Sint blijkt vooralsnog vrij rustig te verlopen.

Sinterklaas intocht 2019

12:58

Boven Apeldoorn vliegt een vliegtuigje met een spandoek. De tekst luidt “Wij houden van Zwarte Piet!”

12:36

Op verschillende plekken in het land, waar ook een Sinterklaas intocht gehouden wordt, staan de tegenstanders van Zwarte piet al klaar om hun punt duidelijk te maken. Enkele van deze plaatsen zijn Dordrecht en Alkmaar.

12:27

Dit is het moment waarop alle kinderen gewacht hebben. Sinterklaas is officieel in Nederland.

12:22
De eerste aanhouding is een feit. Pegida-voorman Edwin Wagensveld was bij de intocht in Apeldoorn aanwezig verkleed als Zwarte Piet. Toen hij een journalist te woord wou staan greep de politie in. Enkele aanhangers van de Pegida beweging zijn ook opgepakt.

 

Bekijk ook:
Hoe hadden dinosaurussen seks?

12:15

Er staan ongeveer duizend mensen te wachten op het stationsplein op de komst van de Sint.

12:13 

Er lijkt weer beweging te zijn in de stoomtrein. De redder van het Sinterklaas feest is de Sint zelf. Met zijn wijze woorden “Soms moet je in het leven eerst achteruit gaan om vooruit te komen” wist hij de stoomtrein weer in de juiste banen te leiden.

12:04

De Kinderen staan met smart te wachten op de komst van Sinterklaas. De liedjes worden uit volle borst gezongen. De burgemeester van Apeldoorn is ook aanwezig en zingt vrolijk mee.

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Is Nederland de gekke Henkie van Europa?

      Op de app, op de app