Welke salontafel past bij jouw salon? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke salontafel past bij jouw salon?

Ben je bezig met het inrichten van je salon of woonkamer en ben je op zoek naar een geschikte tafel? Dan zijn er een aantal factoren waar je over na moet denken voordat je een tafel gaat kopen. Welke factoren dat zijn en hoe je je kunt oriënteren op de aankoop van een salontafel of eettafel, daar geven we je in deze blog een paar tips over.

Hoogte

De hoogte van de tafel is heel makkelijk te bepalen. Zorg ervoor dat de hoogte van de salontafel even hoog tot maximaal 10 centimeter hoger is dan de bank waar hij bij staat. Let daarbij wel op hoe hoog je tv-meubel is. Je wil voorkomen dat de salontafel aanzienlijk hoger is dan de tv-meubel. Als de salontafel hoger is dan de tv-meubel dan kan het voorkomen dat je de onderkant van de tv niet goed kan zien doordat de salontafel er voor staat.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Afmetingen

Nadat je de ideale hoogte hebt bepaald is het tijd om te bepalen hoe groot de tafel moet worden. Je kan voor een ronde, rechthoekige of vierkante salontafel gaan. Wat belangrijk is bij het bepalen van de afmetingen is de hoeveelheid ruimte die je overhoud. Je wil ervoor zorgen dat je genoeg ruimte op je tafel hebt maar dat er ook genoeg loopruimte overblijft na het plaatsen van de tafel. Je wil natuurlijk niet regelmatig tegen de tafel aanlopen, omdat je loopruimte te veel beperkt is.

Functie

Als je weet hoe groot en hoog de tafel moet zijn dan is het goed om stil te staan bij welke functie de tafel in je huis krijgt. Is hij voornamelijk decoratief of zijn er bijvoorbeeld kinderen die de tafel gebruiken voor het spelen? In dat geval is een robuuste tafel die makkelijk schoon te maken is ideaal. Maar je kan natuurlijk ook voor een mooie luxe tafel gaan waar je zuinig mee om wil gaan.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Materiaal

Als je weet wat voor tafel je wil en waarvoor je het gaat gebruiken dan is het tijd om na te denken over het materiaal. Een tafel van glas is makkelijk schoon te maken, maar kan breken als je er niet voorzichtig mee omgaat. Een tafel van hout is ook makkelijk schoon te maken en geeft een stuk meer stevigheid. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de tafel in het interieur en bij de sfeer van je huis past.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.