Welk bad is het meest geschikt voor in jouw badkamer? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Welk bad is het meest geschikt voor in jouw badkamer?

Zoek je een nieuwe bank voor in je woonkamer? Dan kijk je goed naar de ruimte in- en stijl van woonkamer. Zoek je een nieuw bad voor in je badkamer? Dan moet je ook goed naar de ruimte in de badkamer kijken, evenals naar de stijl van je badkamer. Daar blijft het echter niet bij.

Het uitkiezen van een nieuw bad is niet gemakkelijk. Het is geen alledaagse aankoop. Het aanbod van baden is voortdurend aan verandering onderhevig. En je hebt mogelijk ook nog met de wensen van je huisgenoten/gezinsleden te maken.

Gelukkig vind je op Trending.nl altijd de beste tips. Zo ook voor het uitkiezen van een nieuw bad. Om tot de beste keuze te komen, moet je vooral onderstaande vragen goed in ogenschouw nemen.

Wat is de vorm van je badkamer?

Heb je een vierkante badkamer? Heb je een rechthoekige badkamer? Of heb je een badkamer met een vrij afwijkende vorm? Alleen de vorm van je badkamer is al bepalend voor de baden waar je zoal voor kunt kiezen.

In een rechthoekige- en vierkante badkamer kun je veel kanten op. Je kunt voor een rechthoekig halfvrijstaand bad kiezen, maar ook voor één van de vrijstaande baden. Met name als je een grotere badkamer hebt, lijkt een vrijstaand bad de betere optie te zijn.

Hoe groot is je badkamer?

Hoeveel ruimte heb je precies in je badkamer voor je nieuwe bad? Dit is bepalend voor de verschillende soorten baden waar je zoal tussen kunt kiezen.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Heb je nou een hele grote badkamer? Dan kun je in principe voor alle mogelijke soorten baden kiezen. Zo staat mogelijk een vrijstaand bad met vrijstaande kraan prachtig. Ook kun je kiezen voor een vrijstaand bad in een ovale vorm of mogelijk zelfs voor een groot bubbelbad.

In een kleinere badkamer heb je met meerdere uitdagingen te maken. Dit komt niet alleen door de beperkte ruimte, maar ook veelal door schuine wanden. Bij een badkamer met schuine wanden kies je het beste voor een slimme plaatsing van het bad. Door het bad loodrecht ten opzichte van de schuine wand te plaatsen, heb je het minste last van de schuine wand.

Welke badkamer trends wil je aanhouden?

Ook dit jaar heb je weer met meerdere badkamer trends te maken. Meerdere van deze trends kunnen ook betrekking op je nieuwe bad hebben:

  • Shiny onderdelen. Het is een trend om voor ‘shiny’ onderdelen te kiezen. Bij je bad betekent dit onder meer dat je voor een glanzende kraan kunt kiezen. Veelal wordt een glanzende kraan gecombineerd met luxere materialen, zoals marmer. Je moet alleen even goed nagaan hoe je dat precies in jouw badkamer bij je bad kunt verwerken.
  • Kleurrijke onderdelen. Het is ook een trend om voor kleurrijke onderdelen in je badkamer te kiezen. Bij een bad betekent dit onder meer een kleurrijke badmat, kleurrijke bruisballen op de rand van het bad of
Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Welke stijl wil je creëren?

Wat is nou precies de stijl die je in je badkamer wilt creëren? Ook hierbij kun je je pijlen op de huidige badkamertrends richten. Eén van de voorbeelden daarvan is de Japandi stijl. Dit is op dit moment één van de meest unieke interieurtrends. En het is ook nog een trend die je perfect in je badkamer kunt verwerken.

De Japandi stijl is eigenlijk een combinatie van twee andere stijlen:

  • Scandinavische design. Dit design kenmerkt zich onder meer door houten elementen in de badkamer. Zo kun je voor een houten plankje op het bad kiezen, waarop je bijvoorbeeld je laptop neer kunt zetten.
  • Japans minimalisme. Een badkamer in de Japandi stijl kenmerkt zich ook door het minimalisme. Op het gebied van baden zou dit betekenen dat je voor een strak en stijlvol bad zou moeten gaan.

Uiteraard kun je voor nog veel meer stijlen kiezen. Voor je nieuwe bad brengt dit zowel uitdagingen als mogelijkheden met zich mee. Je moet vooral beseffen dat je een bad perfect aan kunt kleden, waarmee je ‘m in de gewenste badkamerstijl krijgen. Houd daar alvast rekening mee bij het uitkiezen van je nieuwe bad!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.