Slim interieur, dé trend op het gebied van inrichting en aankleding 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Slim interieur, dé trend op het gebied van inrichting en aankleding

Het is een term die je vandaag de dag steeds vaker hoort, slim interieur. Onder slim interieur wordt interieur met technologische toepassingen verstaan. Met andere woorden, hoe kan de technologie van tegenwoordig gebruikt worden om het interieur van jouw woning nog slimmer, moderner en aantrekkelijker te maken. Er zijn steeds meer goede voorbeelden van slim interieur, zoals zonwering of lamellen die zich automatisch aanpassen aan het weer, slimme sta op stoelen die je helpen met zitten en opstaan of een tv die ook als schilderij te gebruiken is. Wij vertellen je er hier graag wat meer over.

Slim interieur, dé trend op het gebied van inrichting en aankleding 16

Slimme zonwering

Mooie zonwering of lamellen kunnen een grote factor zijn bij het bepalen van de sfeer in jouw woonkamer. Gebruik je hele grote, donkere lamellen of kies je voor lichtgekleurde, kleine lamellen? De functie is hetzelfde, de uitstraling heel anders. Tegenwoordig kun je hier ook een slimme technologie op toepassen, zodat de lamellen zichzelf kunnen besturen en op basis van het weer openen op sluiten. Dit gaat door middel van een sensor die buiten hangt, en meet of de zon op het raam schijnt of niet. Je kunt instellen dat de lamellen automatisch sluiten als de zon naar binnen schijnt. Geen moeite meer doen om zelf steeds de lamellen open of dicht te doen. Slim, modern en toepasbaar op allerlei soorten lamellen.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Sta op stoel

Een sta op stoel is helemaal trending tegenwoordig en is in steeds meer woonkamers te vinden. Deze stoel helpt je bij het zitten op de stoel en wanneer je van de stoel wil opstaan. Door een technologische toepassing kun je de stoel dusdanig verhogen en laten meebewegen, dat opstaan een fluitje van een cent is. Mensen met rugproblemen, beenklachten of andere fysieke ongemakken kunnen hier erg van profiteren. Wie denkt dat sta op stoelen alleen maar voor ouderen is en een suf uiterlijk heeft, heeft het mis. De stoelen zijn in veel soorten, maten en kleuren te verkrijgen, en met name de organische kleuren groen en beige zijn erg populair op dit moment.

Tv en schilderij in één

Een tv is in vrijwel elke huiskamer onmisbaar. Echter, de tv's van tegenwoordig worden steeds groter en nemen dus meer en meer ruimte in beslag. Als de tv uit staat, staat of hangt er een groot zwart scherm in je woonkamer. Niet iedereen kan dit waarderen en stoort zich hieraan. Enkele tv producten komen met de oplossing, omdat de tv te gebruiken is als schilderij. Gebruik je de tv niet om naar een programma, film of serie te kijken, dan kan er een schilderij aangezet worden. Als de tv ook nog eens een mooi frame heeft, lijkt het net alsof de tv even verdwenen is en er een prachtig schilderij (dat je zelf kunt uitkiezen) in je kamer hangt. Multifunctioneel dus!

Bekijk ook:
Tijd voor een nieuwe vloer? De meest gekozen opties en trends

De komende jaren zullen de technologische ontwikkelingen in het interieur alsmaar groter worden, maar deze bovenstaande trends kunnen we nu al bijna niet meer omheen.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.