Kunstgras is een trend 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Kunstgras is een trend

Kunstgras wordt steeds populairder bij particulieren. In menig tuin treffen we dan ook kunstgrasmatten aan. Kunstgras wordt voor diverse doeleinden toegepast zoals speel- of sierkunstgras. Er zijn verschillende soorten grastapijt met verschillende kwaliteiten en prijzen. De kwaliteit van grastapijt wordt bepaald door de samenstelling, duurzaamheid, veiligheidsnorm, het gewicht en het uiterlijk. Er zijn diverse belangrijke eigenschappen die de kwaliteit en het uiterlijk bepalen. Het uiterlijk wordt bepaald door het vezeltype, de backing, het gewicht en de hoogte van de grasvezels.

Tuin grastapijt
Er zijn bepaalde typen kunstgras die voor een specifiek doel geschikt zijn. Zo is er specifiek kunstgras voor tuinen, sportvelden en speeltuinen. Kunstgras voor de tuin dient fraai van uiterlijk te zijn en gebruiksvriendelijk. Bij dit type gras wordt silicazand in het gras gestrooid om het gras te stabiliseren. Kunstgras voor tuinen kenmerkt zich door een hoge dichtheid aan vezels per vierkante meter.

Veilig
Let bij Kunstgras kopen dat het gecertificeerd is door TNO of voldoet aan de Europese normen. Dit kunstgras is namelijk veilig voor mens en dier. Kunstgrassen voor particulieren maken geen gebruik van rubbergranulaat, maar van speciaal gefilterd silicazand.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Onderhoud
Een van de reden van aanschaf van kunstgras is de onderhoudsvriendelijkheid. Met kunstgras is er nauwelijks onderhoud. Af en toe vegen en bladeren en takken verwijderen is voldoende. Door af en toe te borstelen met een harde bezem blijven de vezels overeind staan. Bij het aanleggen van grastapijt is de ondergrond en waterafvoer belangrijk.

Kunstgras voor de tuin betekent geen gele plekken, geen onkruid, maar een mooi groen grastapijt. Kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling wat nauwelijks is te onderscheiden van natuurlijke grasmatten. De aanschaf en aanleg betekent wel een investering. Daar staat tegenover dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud zoals maaien en bemesten. Het rendement zit hem vooral in vrije tijd.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.