Is goedkoop duurkoop bij een nieuw bed & matras? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Is goedkoop duurkoop bij een nieuw bed & matras?

Onderzoek wijst uit dat erg veel mensen slaapproblemen ervaren. Bij veel mensen ligt stress of angstgevoelens ten grondslag aan deze slaapproblemen. Dit is echter niet altijd de oorzaak van de slaapproblemen.

Een oncomfortabel bed of matras is namelijk ook een veel geziene oorzaak. Als je op een oncomfortabel bed ligt, is je lichaam niet in staat om tot rust te komen. Je lichaam is zich continu aan het corrigeren om aangenaam te liggen, waardoor je nooit echt diep kunt slapen.

Sta je ’s ochtends alles behalve fit en energiek op? Dan kan het geen kwaad om eens goed naar je bed te kijken. Voldoet je bed nog wel aan je eisen? Of is het verstandig om een nieuw bed en/of matras aan te schaffen? Dat laatste kan voor veel mensen absoluut geen kwaad. Daarbij is het wel terecht om je af te vragen of goedkoop duurkoop is bij een nieuw bed.

Ja, goedkoop is duurkoop bij een nieuw bed en matras

Als je een nieuw bed en/of matras wilt kopen, heb je voldoende keuze. Je kunt uit veel soorten bedden van veel merken/fabrikanten kiezen. Ook heb je de keuze uit veel soorten matrassen. Kijk maar eens naar de vele mogelijke vullingen van een matras tegenwoordig.

Binnen het huidige aanbod vind je ook grote prijsverschillen terug. Daarover kan het volgende gesteld worden: goedkoop is inderdaad duurkoop. Door voor een goedkoop bed en/of matras te kiezen, kies je indirect voor een beperkte levensduur. Dit heeft gewoonweg met het volgende te maken:

  • De gebruikte technologieën. Een goed bed ontwikkelen is tegenwoordig topsport geworden. Om het best mogelijke bed te ontwerpen, maken tal van fabrikanten gebruik van unieke technologieën. Bij de goedkopere bedden zijn deze technologieën echter niet aanwezig. Dit is van grote invloed op het comfort en op de levensduur van het bed/matras.
  • De gebruikte materialen. Ook de keuze voor materialen is bepalend voor de levensduur van het bed en matras. Als je naar de goedkopere modellen kijkt, zie je dat er voor goedkopere materialen gekozen is. Bij de duurdere bedden en matrassen is juist het tegenovergestelde waar. Dat brengt ook een langere levensduur met zich mee.
Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

Voor een goed bed moet je diep in de buidel tasten

Heb je een relatief klein budget voor de aanschaf van een nieuw bed? Dan kom je al snel bedrogen uit. De betere bedden kosten namelijk veel geld. De forse prijskaartjes zijn goed voor te stellen, maar leveren ongetwijfeld geen glimlach op je gezicht op.

Gelukkig is het alsnog mogelijk om goedkoper een bed en matras te kopen. Hiervoor vind je in het restant van dit artikel 2 handige tips.

Kies voor een showroommodel

Wil je graag een goed bed tegen een zacht prijsje aanschaffen? Kies dan niet voor een gloednieuw model, maar voor een showroommodel. Onder meer de showroommodellen van Auping zijn absolute aanraders.

Dit zijn bedden die enige tijd in de showroom van een aanbieder hebben gestaan. Op deze bedden is mogelijk wel eens gelegen, maar er is uiteraard nooit op gelegen.

Aangezien deze bedden in de showroom hebben gestaan, kan de aanbieder hier niet de volle pond voor vragen. Dat is in jouw voordeel. Je kunt immers goedkoop zo’n showroommodel kopen, terwijl de bedden wél van de gekende kwaliteit zijn. Een showroommodel van Auping is namelijk van dezelfde kwaliteit als een gloednieuw bed van Auping.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Overigens geldt dit niet alleen voor bedden, maar ook voor matrassen. Met één van de Auping matrassen showroommodellen doe je ook een verstandige aankoop. En een aankoop waarmee je oprecht veel geld weet te besparen.

Ga op zoek naar een aanbieding

Wil je liever geen showroommodel hebben? Dan is het aan te raden om op zoek naar een geschikte aanbieding te gaan. Je kunt op zowel bedden als op matrassen van hoogoplopende aanbiedingen profiteren. Hoe hoog deze aanbiedingen oplopen? Met een beetje geluk kun je tot wel 30 á 40% besparen op de aanschaf van een nieuw bed of matras. Ook is het goed mogelijk dat je bij een aanbieder een gratis matras krijgt, indien je een nieuwe boxspring koopt.

Wat spreekt jou meer aan? Een showroommodel of een aanbieding? Het is hoe dan ook goed om te beseffen dat goedkoop duurkoop is bij een nieuw bed en matras.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.