Beginnen met fitness
Saved Read later
Deel dit bericht

Beginnen met fitness in 2021: de 4 grootste valkuilen

Het jaar 2021 is wat anders begonnen dan de voorgaande jaren en wellicht zijn jouw goede voornemens daardoor ook een beetje vertraagd. Meer bewegen en afvallen zijn, na stoppen met roken en minder alcohol drinken, de favorieten als we een goede start willen maken. Dat kan nog steeds als straks de versoepelingen zullen komen. Beschouw deze periode dan maar als de pre workout en kies daarmee een goede voorbereiding op het echte werk.

Hieronder staat een lijstje met dingen die je juist niet moet doen als je lekker wilt fitnessen en meer bewegen.

1. Te veel ineens willen

Als de stap is gezet, kiezen veel mensen meteen voor de vierde versnelling. Ineens mogen ze niets meer van zichzelf. Koolhydraten worden geschrapt, vet wordt een gruwel en een pilsje is zelfs niet meer toegestaan tijdens de vrijdagmiddagborrel. Iedere voedingsdeskundige kan je vertellen dat dit niet de juiste manier is. Het is vrijwel zeker dat je na korte tijd terugvalt.

Dat is dubbel vervelend, omdat door de teleurstelling zowel het dieet als de extra beweging waarschijnlijk zullen sneuvelen. Wil je extra afvallen zonder meteen je hele leefwijze te willen veranderen? Een fatburner online kopen is dan zeker het overwegen waard. Hou je echter in iedere geval aan de gouden 80-20 regel. Hou 80% van je gewoonten intact en zorg voor 20% verandering.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

2. Een willekeurige sportschool nemen

Het is een vreemd idee dat mensen vaak voor iets als een café of restaurant wel genoeg tijd uittrekken om de juiste te vinden. Bij een sportschool lopen ze vaak bij de dichtstbijzijnde binnen en schrijven zich zonder bedenken in. Het gaat tenslotte alleen maar om de apparaten en je doet het niet voor je plezier. Met een dergelijk uitgangspunt kan je eigenlijk net zo goed meteen stoppen.

Uiteraard gaat het wel om plezier te hebben in het fitnessen. Dat is voor iedereen anders en de sportschool heeft daarin een groot aandeel. Ook bij een sportschool kan je gewoon een keer een afspraak maken om rond te kijken. Vaak is er ook de optie van een soort proefabonnement zodat je niet meteen voor maanden vast zit aan dezelfde school. Als je gevonden hebt wat je echt zoekt, is dat toch wel wat extra kilometers waard.

Fitness

3. Alleen naar de sportschool? Liever niet

Als jij je aanmeldt bij een goede sportschool, zullen ze daar jou de vraag stellen of je alleen komt. Voor de meeste mensen is fitnessen in hun eentje namelijk een erg moeilijke zaak. Soms moet je echt even over een streep geholpen worden en dan is het zeer demotiverend als er niemand is die je daarbij een handje kan helpen. Het gevolg is vaak dat het bezoek aan de sportschool helemaal wordt overgeslagen. Een goede vriend of kennis op een vergelijkbaar niveau is een mooie manier om gemotiveerd te worden en te blijven. Ook een personal trainer van de sportschool kan ervoor zorgen dat jij niet te gauw opgeeft door verveling en gebrek aan uitdaging.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

4. Over je eigen grenzen gaan

Meteen de zwaarste work-out doen op je eerste avond op de sportschool is uiteraard enorm stoer. Waarschijnlijk loop je meteen een forse blessure op waardoor je eerste avond ook meteen weer de laatste is. Begin gewoon rustig aan en stel jezelf doelen. Een betere conditie krijg je niet door als een wilde tekeer te gaan maar door een goede opbouw. Daar kunnen ze je in de sportschool ook beslist mee helpen. Ook op het internet vind je moeiteloos een aantal schema’s waar je echt iets aan hebt. Een personal trainer is ook in dit opzicht een optie.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.