Dit zijn de populairste bordspellen van dit moment
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de populairste bordspellen van dit moment!

Niets is Hollanders dan een spelletje spelen. Door de gehele geschiedenis heen is het altijd een rode draad geweest. Spijkerpoepen en blindemannetje laten we inmiddels links liggen, want de populairste bordspellen zijn weer terug van weg geweest. Sinds de coronapandemie lijken we de magie weer helemaal terug gevonden te hebben en worden alle games massaal van zolder gehaald.

Is jouw huidige bordspellen-collectie toe aan vernieuwing? En zoek je daarom naar een nieuwe variant? In dit artikel bespreken we de populairste bordspellen van dit moment. Trommel je vrienden en familieleden alvast op voor een gezellige spelletjesmiddag of avond!

Catan

Het bordspel Catan ken je misschien beter onder de naam “De kolonisten van Catan”. In 2014 kreeg het bekende bordspel een gloednieuwe naam, maar deze doet gelukkig niets af aan de werking ervan. Het spel werd in 1995 op de Duitse markt gebracht en kreeg ook in Nederland grote bekendheid. Catan is absoluut één van de populairste bordspellen van dit moment. Ken je het spel nog niet? We geven je een korte uitleg.

Het spel speel je met minimaal 2 spelers en maximaal met 6 spelers. In het midden van de tafel ligt een groot bord en het is de bedoeling dat je als speler zoveel mogelijk dorpen en straten creëert. Dit doe je door met andere spelers handel te drijven en kaarten te ruilen. Deze kaarten staan symbool voor graan, steen, hout, schapen en erts. Met deze grondstoffen op zak ben je in staat om te bouwen. De speler met de meeste straten en dorpen, wint uiteindelijk het spel.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

De standaard versie van Catan kun je uitbreiden met speciale uitbreidingssets. Met deze sets kun je met een grote groep spelers spelen en creëer je meer variatie in het spel. Dit is niet verplicht.

Ticket to Ride

Ben je niet bekend met Ticket to Ride? Je bent niet de enige. Het spel heeft de Amerikaanse markt in 2004 al veroverd, maar heeft sinds slechts enkele jaren in Nederland bekendheid gekregen. Er komen steeds meer verkooppunten bij waar je het populaire bordspel kunt kopen. In totaal zijn er 9 verschillende versies te koop en kun je deze ook aanvullen met enkele uitbreidingssets. Maar, hoe werkt Ticket to Ride precies?

Bij Ticket to Ride zijn alle spelers (2 tot 5) reizigers en waan je je weg dwars door een land of continent – dat ligt aan de versie die je speelt. Het is de bedoeling dat je tijdens je reis zoveel mogelijk symboolkaarten verzameld, zodat je uiteindelijk de indrukwekkendste route creëert.

Monopoly

Wie kent het populairste bordspel Monopoly nu niet? Aan het begin van de 20e eeuw verscheen het spel op de markt en sindsdien zijn er meer dan 1000 versies uitgebracht. Er zijn zelfs Nederlandse steden, die een plaatselijke versie hebben ontwikkeld. Het doel van het spel is echter altijd hetzelfde: zoveel mogelijk straten bemachtigen, om zo een imperium op te bouwen. Monopoly is onder veel spelers geliefd, maar kent wel een obstakel. Het kan zomaar een halve dag duren voordat het spel helemaal uitgespeeld is.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.