Van skinny jeans tot mom jeans: zo zijn onze favoriete broeken tot stand gekomen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Van skinny jeans tot mom jeans: zo zijn onze favoriete broeken tot stand gekomen

Van slim-fit tot aan bootcut, jeans zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Vandaag zetten we twee uitersten tegenover elkaar: de skinny jeans en de mom jeans. We begeven ons in een tijd waarin beiden soorten in de mode zijn, terwijl ze enorm van elkaar verschillen. Waar komen deze jeans eigenlijk vandaan, en hoe stijl je ze?

De geschiedenis van de skinny jeans

Geloof het of niet, maar skinny jeans komen al voor sinds de jaren 1800! Destijds werden ze gedragen door Franse mannen in de vorm van pantalons. Ze werden vooral gedragen door de hogere klasse en gingen met de tijd weer uit de mode. De skinny jeans zoals wij ze kennen kwamen rond 1950 voor het eerst weer op na een periode van wijde broeken die vooral door hippies populair waren geworden. Eerst werd de skinny jeans vooral populair in de punkmode en metalscene, waarna ze langzaamaan het beeld van de “bad boy” cultuur werden dankzij film- en muzieksterren. Sinds de beginjaren 2000 zijn skinny jeans voor zowel mannen als vrouwen opnieuw in de mode.

Bekijk ook:
Alles wat je moet weten over een keratine behandeling

Skinny jeans doen het goed met bijna alle tops

Een crop top, een oversized sweater of een simpel t-shirt: skinny jeans worden wel overal mee gecombineerd. Vaak worden skinny jeans hoog gedragen en gecombineerd met blouses en t-shirts die in de broek worden gestopt. Voor een nettere look wordt een t-shirt in een highwaisted skinny jeans gestopt, met een net, zakelijk jasje eroverheen. 

Vroeger werden de broekspijpen van skinny jeans vaak opgerold, maar tegenwoordig is het acceptabel om de broek te combineren met hoge schoenen. Of je de broekspijpen dan strak in je schoenen doet of dat je ze opgepropt op je schoenen laat rusten is aan jou.

De terugkeer van de mom jeans

De mom jean is eigenlijk de absolute tegenhanger van de skinny jeans. Ze zijn lang, vallen breed en geven absoluut comfort dankzij de wijde pasvorm. Net als de skinny jeans zijn mom jeans niet bepaald nieuw: mom jeans waren rond 1990 enorm populair, maar hadden het imago dat ze vooral voor oudere vrouwen waren. 

Bekijk ook:
8 simpele beautytips met effect

Anno 2020 gaat kleding vooral om comfort. Yoga leggings en sweatpants waren een hele tijd in dankzij hun comfort en simpele uiterlijk. Maar men wilde meer, en zoals met alle mode keerde ook de mom jeans na verloop van tijd weer terug. Er zijn enorm veel variaties in de mom jeans zoals we ze tegenwoordig kennen. Denk aan borduurwerk, prints, kleuren en scheuren. Daardoor past er bij ieder kledingstuk wel een mom jeans te vinden.

Mom jeans stijlen

De mom jeans stopt doorgaans bij de enkels en wordt vaak gedragen met hogere schoenen. Voor een chique look doen hoge hakken het goed, maar voor een sportieve look passen trainers ook prima. Combineer blauwe mom jeans met een zwart t-shirt voor een relaxte look, of kies voor een wit t-shirt met een oversized blazer voor een outfit uit de jaren 80. 

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.