Trending: Zelf gelnagels lakken 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Trending: Zelf gelnagels lakken

Zelf gelnagels lakken, kan dat? Dat is zeer zeker mogelijk. Maar nagels lakken is een precisiewerkje waarbij je het jezelf zo makkelijk mogelijk wilt maken. Een heel handig hulpmiddel is een loeplamp. Hiermee heb je goede verlichting en een vergrootglas in één. Zo kun je de nagels aan een grondige inspectie onderwerpen en sla je geen plekje over tijdens het lakken. Wat je nog meer nodig hebt en hoe je op de juiste manier zelf gelnagels lakt, vertellen we je in dit artikel.

Wat zijn gelnagels?

Een gelnagel is een soort van kunstnagel. Door middel van het aanbrengen van meerdere lagen gellak (basis, kleur en top) ontstaat er een geharde laag op de nagels. Gelnagels hebben een natuurlijke uitstraling, zijn flexibel en buigzaam. Om de gellagen uit te laten harden wordt een uv- of ledlamp gebruikt. Wanneer je de natuurlijke nagels wilt verlengen en in een bepaalde vorm wilt hebben, wordt er eerst een tip of sjabloon op je eigen nagels aangebracht. Houd je niet van lange nagels? Dan worden alleen de lagen gel aangebracht om de nagels te verstevigen. Gelnagels blijven gemiddeld zo’n 4 weken zitten. Je kunt ze zelf zetten, maar dit vergt behoorlijk wat oefening. Wanneer je gaat voor kwaliteit kun je gelnagels beter in een salon laten zetten, al hangt hier natuurlijk een prijskaartje aan.

Bespaar geld en tijd

Door je gelnagels zelf te lakken bespaar je geld en tijd. Wanneer je dit in de salon laat doen ben je toch al gauw weer een paar tientjes kwijt. En tijd natuurlijk want je moet wel naar de nagelsalon toe. Hoewel je voor het lakken zowel gellak als gewone nagellak kunt gebruiken is er echter wel een verschil. Gellak gebruik je wanneer je de nagels eenmalig wilt overlakken. Houd je ervan om regelmatig van kleur te wisselen? Dan kan dat prima met gewone nagellak. Deze is gemakkelijk aan te brengen en ook weer te verwijderen. Normale nagellak is trouwens goedkoper dan gellak en tast bovendien de structuur van de gelnagels niet aan.

Hoe ga je te werk?

We gaan er even vanuit dat je de gelnagels met gewone lak wilt lakken. Zet alle benodigdheden op een tafel of bureau en klik de loeplamp aan zodat je goed kunt zien wat je aan het doen bent. Ontdoe je nagels eerst van vuil en vet met een nagelvoorbereider, zogenaamde nail prep. Dit zorgt ervoor dat de nagellak goed hecht. Breng daarna een basecoat aan die je goed laat drogen. Breng daarna een laagje nagellak aan, eventueel twee lagen voor een goede dekking. Na het drogen ga je over naar de laatste stap, de topcoating. Wil je naderhand weer een andere kleur aanbrengen? Gebruik dan een acetonvrije remover. Aceton kan namelijk de structuur van de gelnagels aantasten. Verwijder de nagellak zo snel mogelijk met de remover zodat dit maar heel kort in aanraking komt met je gelnagels.

508

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.