Tips bij het dragen van nieuwe schoenen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips bij het dragen van nieuwe schoenen

Stel je voor. Het is weer tijd voor nieuwe schoenen. Na een kleine speurtocht vind je een paar schoenen van je favoriete merk dat precies bij je past, en ze zijn ook nog eens betaalbaar. Of ja, enigszins betaalbaar. Je bent helemaal euforisch, want je hebt net hét koopje van de maand gedaan. Er is niets wat jouw pret nog kan bederven. Of toch wel? De nieuwe aanwinst heb je natuurlijk meteen aan gedaan, maar na een paar uurtjes beginnen de schoenen al vervelend aan te voelen. Je voeten doen pijn, de schoenen zitten niet fijn en zodra je ze uitdoet schreeuwen je tenen; alsjeblieft – nooit meer die schoenen! En dan zit je weer met een paar schoenen die je moet inlopen voordat ze fijn zitten. Dat is natuurlijk bepaald geen pretje te noemen, maar met deze praktische tips wordt het dragen van je schoenen een stuk makkelijker!

Tip 1: draag nieuwe schoenen niet lang

De eerste tip bij het dragen van nieuwe schoenen is super simpel; draag ze niet te lang. Het is verleidelijk om zo lang mogelijk met je nieuwe aanwinst te pronken, maar daar kan je beter mee wachten. Ook al zijn het de schoenen van je dromen, de eerste periode draag je ze hooguit een paar uurtjes per dag. Op deze manier kan je de schoenen rustig inlopen, terwijl je tevens niet te veel van je voeten vraagt. Het makkelijkste is daarom om de schoenen op het begin vooral thuis te dragen. Zo kan je ze ook meteen uitdoen zodra je last van je voeten begint te krijgen.

Hakken

Tip 2: draag dikke sokken bij nieuwe schoenen

Bij het dragen van nieuwe schoenen kan je het beste dikke sokken aantrekken. Door de dikte van de sokken zal je de schoen iets gemakkelijker oprekken en zo voelt deze over een tijdje een stuk prettiger aan wanneer je geen dikke sokken meer draagt. Nu de temperaturen weer gedaald zijn zal niemand ook meer gek opkijken als je dikke sokken draagt, dus dit is het moment om je schoenen uit te lopen!

Sneaker

Bekijk ook:
Welke oogkleur komt het minste voor?

Tip 3: fiets met nieuwe schoenen

Nieuwe schoenen kunnen lang onprettig aanvoelen en dan is het soms heel vervelend om ze lang in te lopen. Gelukkig kan je dit ook op andere manieren voor elkaar krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld ook gaan fietsen. Dit voelt doorgaans een stuk minder onprettig aan met nieuwe schoenen, maar ook met deze beweging zorg je dat de schoenen versoepelen.

Laarzen

Tip 4: natte schoenen

Natte schoenen van leer vormen zich sneller naar de voet, dus je kan overwegen om met natte schoenen te gaan lopen. Zo kan je bijvoorbeeld natte sokken aantrekken. Dat klinkt natuurlijk niet echt lekker en laten we eerlijk zijn; dat is het ook echt niet.

Een andere klassieke tip is het gebruik maken van natte kranten. Je propt de natte kranten in de neus van de schoen en die laat je vervolgens een hele nacht staan. De vochtige kranten haal je in de ochtend eruit en vervolgens trek je zelf de schoenen aan. Het leer is nu redelijk vochtig en zo zal de schoen wederom makkelijker naar je voet vormen.

Rode Schoenen

Tip 5: schoenen föhnen

Niet alleen water helpt je bij het inlopen van je nieuwe schoenen, ook warmte kan je hiervoor inzetten. Met behulp van warmte – bijvoorbeeld door middel van een föhn – kan je de schoenen laten uitzetten. Hiervoor kan je het beste eerst zelf dikke sokken aandoen en vervolgens de schoenen aantrekken. Dan gebruik je de föhn om de schoenen te verwarmen. Focus hier vooral op de plekken die knellen. Na het föhnen houd je de schoenen nog even aan en vervolgens zijn deze weer een stukje beter naar je voet gevormd.

Laarzen

Tip 6: schoenoprekker

Een schoenoprekker is ook je beste vriend als je nieuwe schoenen hebt die nog niet helemaal lekker zitten. Tegenwoordig heb je namelijk speciale oprekkers die de schoenen speciaal voor jou oprekken. Zo hoef je de schoen zelf niet te dragen en dat kan een hoop ongemak schelen!

Schoenen

Bekijk ook:
Dit is de raarste mode uit de geschiedenis!

Tip 7: laat iemand anders de schoenen een keer dragen

Heb je zelf geen zin meer om met je nieuwe schoenen te lopen? Dan kan je ook iemand anders een keer de schoenen laten dragen. Het is logischerwijs wel belangrijk dat diegene ongeveer dezelfde schoenmaat heeft! Doe dit alleen niet te vaak, want dan kan je schoen weer een verkeerde vorm krijgen.

Laarzen

Tip 8: nieuwe schoenen

Zitten de schoenen na een tijdje nog steeds niet lekker, dan heb je waarschijnlijk de verkeerde (maat) schoenen gekocht. Dat is natuurlijk niet leuk en dan zit er maar een ding op; nieuwe schoenen kopen. En zorg ervoor dat je dit keer wel de juiste maat koopt!

Hakjes

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.