Kun je als man gewoon met een korte broek naar je werk? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Kun je als man gewoon met een korte broek naar je werk?

Als het om verschillende soorten kledingstukken gaat, valt er voor heren een stuk minder te kiezen dan voor dames. Waar dames iedere dag de keuze kunnen maken tussen broeken, jurkjes en rokken, is de keuze voor de meeste heren een stuk beperkter. Ook wel handig, dat scheelt je weer wat tijd als je gaat bedenken wat je aan wilt doen vandaag. Maar lastig kan het ook zijn. Met name in de zomer laaien de discussies over wat nu geschikte kleding voor heren is op de werkvloer weer op. Kun je als man gewoon met een korte broek en dus blote benen naar je werk, zoals een vrouw? Of ligt de dresscode voor heren toch net wat anders?

Het ligt aan het bedrijf en aan je functie

Eigenlijk is het best een beetje raar. Dat dames in de zomer hun blote benen laten zien, vinden we de normaalste zaak van de wereld. Als er een man in een korte broek de werkvloer op komt gelopen, zijn er heel wat bedrijven waar minstens eventjes raar wordt opgekeken.

Bekijk ook:
Dit zijn de meest opvallende brillentrends van 2024

Dat korte broeken heren wat minder goed staan dan dames wordt vaak als argument gebruikt. Of dat zo is, dat laten we maar in het midden, maar feit is wel dat veel bedrijven een dresscode hebben, of dat er ongeschreven regels zijn over het soort kleding dat geaccepteerd wordt. Daar tegenin gaan kan altijd, en kan soms tot veranderingen leiden, maar kan je soms ook wel heel veel gedoe opleveren, alleen voor die paar dagen in het jaar dat het zo warm is dat je wel een korte broek aan zou willen doen. Bovendien zijn er ook genoeg bedrijven of functies waar dit wél geaccepteerd wordt. Over het algemeen kiezen de meeste heren ervoor om zich te schikken naar de regels die een bedrijf op dit gebied voert, tenzij zij het gevoel hebben dat deze echt geen nut hebben, bijvoorbeeld wanneer men geen representatieve functie bekleedt, of de hele dag alleen in een ruimte verkeert. Dan is er toch niemand die aanstoot kan nemen aan wat blote herenbenen?

Bekijk ook:
Van pumps tot sneakers: schoenen voor elke gelegenheid

Welke broeken kunnen ook in de zomer?

Los van de discussie over het al dan niet dragen van korte broeken tijdens werktijd, zijn er gelukkig nog wel wat meer broeken die prima passen bij de zomer. Een spijkerbroek kan aan de warme kant zijn, tenzij je kiest voor een wat dunner materiaal, maar wist je dat een cargobroek heren ook prima kan staan? Deze zijn vaker gemaakt van wat meer ademend katoen, en dus lekkerder in de zomer. Ook andere, wat dunnere pantalons gemaakt van katoen helpen je doorgaans prima een warme zomerdag door.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.