Koreaanse skincare: wat is het geheim? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Koreaanse skincare: wat is het geheim?

Koreaanse skincare is sterk in opkomst in de westerse wereld. Heb jij er al eens van gehoord? If so, dan vraag je je misschien af wat nu het geheim is van deze skincare routine. Steeds meer mensen stappen erop over. En dat heeft duidelijke redenen! Dít wil je erover weten.

Korean skincare: in tien stappen een glowy skin

Wat direct belangrijk is om te weten? De complete Koreaanse skincare routine bestaat uit tien (!) stappen. Dat is dan misschien best veel, maar het levert ook een prachtig resultaat op. Een stralende, glowy skin: wat soms toch maar zo moeilijk lijkt om te bereiken. Dubbel reinigen, exfoliëren, hydrateren en gerichte behandeling voor de ogen, dit zijn nog maar een paar van de stappen. In verzorgingscollecties die aansluiten op de Koreaanse skincare routine vind je alle benodigdheden, zoals bij Laneige. Maak een selectie van de producten die passen bij jouw huid, waaronder je huidtype.

Hoogwaardige kwaliteit

Kwaliteit staat voorop in de Koreaanse verzorgingsproducten. Natuurlijke ingrediënten en doordachte samenstellingen vormen de basis. Zo kun je bijvoorbeeld berkensap of zoethout terugvinden in de producten. De natuur heeft veel moois en effectiefs te bieden voor skincare. Dit komt goed uit voor de gevoeligere huid, want de werking is zachter dan bij onnatuurlijke ingrediënten. Chemische en schadelijke ingrediënten zijn uit den boze – die je in de westerse cosmeticawereld helaas nog vaak genoeg tegenkomt. Ook wordt er openlijk gecommuniceerd over de ingrediënten: geen geheimen dus. Eeuwenoude recepten en innovatieve verbeteringen worden gecombineerd, om tot het beste van twee werelden te komen. Dit staat centraal in de producten bij Korean Skincare: naar welk type verzorging je ook op zoek bent.

Bekijk ook:
Botoxbehandeling: Meer dan alleen een middel tegen rimpels

Jouw huid is uniek

In de westerse wereld heerst het idee dat iedere huid gelijk is en om hetzelfde type verzorging vraagt. Maar in realiteit is dat eigenlijk niet het geval. Korean skincare is veel meer gericht op een specifieke behandeling en omgang per huid. Want iedere huid is uniek! Je kiest voor gerichte behandeling, precies op de punten waar jij het nodig hebt. Of het nu gaat om het verminderen van onzuiverheden of anti-aging. Leer luisteren naar de behoeften van je huid, want de huid geeft dit duidelijk aan. Maar dan moeten we wel openstaan voor de signalen.

Grondige reiniging

Een goede reiniging is heel belangrijk in Korean skincare. Sterker nog: je maakt gebruik van een dubbele reiniging. Je reinigt de huid namelijk zowel met een product op oliebasis als een product op waterbasis. Zo maakt vuil echt geen kans meer, wat de kans op onzuiverheden en oneffenheden verkleint.

Bekijk ook:
Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

Voeding en hydratatie

Wat ook centraal staat in Koreaanse skincare? Voeding en hydratatie! In verschillende stappen speelt dit de hoofdrol. Dit zorgt namelijk voor een glowy huid, met die perfecte glans. De Koreaanse skincare verzorgingsproducten bieden de mate van hydratatie waar de huid baat bij heeft. Ook pas je dit op regelmatige basis toe, zodat de huid nooit te kort komt of te sterk uitdroogt.

Langdurige huidverzorging

Door grondig en op de lange termijn een complete stijl van huidverzorging toe te passen, heb je gedurende je leven steeds een stralende huid – dit is een uitgangspunt van Korean beauty. Je kunt waar nodig wat gerichtere verzorging toepassen, bij acne bijvoorbeeld. Maar doordat de basis van je huid al zo goed is, met grondige reiniging en diepe hydratatie, geniet je door de tijd heen steevast van de mooiste versie van je huid. En dát geeft een enorme boost aan je zelfvertrouwen. Pas de Korean skincare routine dan ook op de langere termijn toe, voor het beste effect. We geven toe: dat is best een commitment, maar het is de tijd en moeite meer dan waard.

742

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.