Grootste trends van het afgelopen jaar 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Grootste trends van het afgelopen jaar

De afgelopen eeuwen is de wereld veel veranderd. We zijn van paarden naar stoomtreinen naar auto’s gegaan. Tegenwoordig zijn er auto’s die 500 km/h aantikken. De innovatie zorgt telkens voor nieuwe mogelijkheden. Het internet heeft een hele nieuwe wereld geopend die telkens weer zorgt voor nieuwe trends. Het is nu namelijk mogelijk om alles te delen. Influencers maken hier dagelijks gebruik van door dingen te promoten. Veel mensen duiken meteen in die trends, omdat ze niet de lol willen missen. Hier zijn de 4 trends van het eerste half jaar van 2022.

Metaverse

De metaverse is een plan voor een virtuele wereld waar je met andere spelers in contact komt. Het is een soort grote online nepwereld. Zuckerberg heeft moederbedrijf Facebook omgedoopt tot Meta en investeert tegenwoordig miljarden in het plan. Er wordt veel over gepraat en er zijn verschillende meningen over het plan. Er zijn heel veel mogelijkheden en toepassingen voor de Metaverse. Het zal de hele game industrie op de kop zetten. Zo kunnen we over 10 jaar misschien wel online feesten, werken, vergaderen, winkelen of een huis bouwen. Het idee is dat we een alternatief leven kunnen leven, zonder restricties omdat mensen niet weten wie je écht bent. Er zou dan een hele nieuwe economie ontstaan.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Online gokken

De online gokmarkt is sinds eind 2021 geopend door de Nederlandse autoriteiten. Eerder gingen gokkers naar onbetrouwbare illegale plekken. De overheid probeert met de nieuwe wet het veiliger te maken, zodat minder mensen worden opgelicht. Ze geven vergunningen uit en nu is het toegankelijker geworden om te gokken op sites zoals https://www.unibet.nl/. Deze trend is snel gegroeid, omdat het heel gemakkelijk is om een gokje te wagen. Online casino’s zijn namelijk dag en nacht open. Daarnaast heb je altijd je telefoon op zak. Deze trend zal nog wel even doorzetten, omdat veel mensen toch nieuwsgierig zijn naar de nieuwe goksites.

Vapen

De elektronische sigaretten hebben de afgelopen tijd een groot marktaandeel gewonnen in de rookindustrie. Het zou namelijk volgens onderzoek gezonder zijn dan sigaretten. Daarnaast worden mensen gelokt met lekkere geurtjes en fruitige smaken. Ook heeft het een groot voordeel omdat het toegestaan is op openbare plekken, zoals een bar of in een kantoor. De rook lost namelijk meteen op en zo is er geen brandgevaar of komen er plekken op het plafond. Het lijkt nu dus grote voordelen te hebben, maar de vraag is of de lange termijn gevolgen wel echt beter zijn. Voor nu is een vape in ieder geval goedkoper dan sigaretten.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

NFT

Een van de meest bizarre trends uit de afgelopen tijd zijn de NFT's. Het zijn namelijk digitale plaatjes die soms voor miljoenen euro's worden verkocht. Deze unieke digitale kunstwerken zijn zo speciaal, omdat het maar van 1 iemand kan zijn. Net als een echt schilderij heb alleen jij het recht op het plaatje. In de NFT wereld wordt veel geld verdiend door makers, maar ook door handelaren en investeerders. Het is echter wel een groter risico, want een plaatje op je computer heeft in principe minder waarde dan het kunstwerk dat je in een woonkamer kan hangen. Toch verkopen sommige NFT’s voor miljoenen en is het een echte trend uit 2022.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.