Auto evenementen in Nederland én Europa 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Auto evenementen in Nederland én Europa

Ben je een autoliefhebber en bezoek je graag beurzen, shows, meetings en ritten? Waar je ook in Europa bent, er is altijd een auto evenement in de buurt. Het is alleen goed zoeken naar het juiste evenement, dat helemaal bij jouw interesses aansluit. Wordt het een oldtimer rit, een autoshow op het gebied van elektrische auto’s of ben je geïnteresseerd in autotuning? Ontdek waar je moet zijn.

Populaire plaatsen in Nederland

Van auto evenement tot autorally, Nederland heeft heel wat te bieden. Je vindt indoorshows in de Jaarbeurs Utrecht, Autotron Rosmalen of Rotterdam Ahoy. Populaire plaatsen voor outdoorshows zijn TT circuit Assen, circuit Zandvoort, circuit Zolder maar ook Airport Weeze, of een van de andere locaties.

Brussels Expo, bij onze zuiderburen, is ook iets om in de gaten te houden. Regelmatig worden hier leuke evenementen en shows rondom auto’s gehouden. Uiteraard vind je ook veel kleinere evenementen, soms nagenoeg bij jou om de hoek.

Overzicht auto evenementen in heel Europa

Je staat in de startblokken om naar een car event te gaan. Vol gas wil je erop af, maar waar is wat te doen? Het is een hele opgave om de leukste evenementen vinden. Daarom is een auto evenementen kalender zo praktisch. Je vindt niet alleen de events in Nederland en België, maar ook in andere Europese landen.

Combineer je vakantie of zakenreis met een bezoek aan een auto evenement. Of maak een roadtrip langs verschillende evenementen, beurzen en rally’s.

Tips voor het plannen van jouw perfecte dag op wielen

Geniet je van het bewonderen van bijzondere voertuigen, of vind je het een ervaring om een autobeurs of een spannende autorace te bezoeken? Plan je bezoek zorgvuldig, zodat je de beste ervaring beleeft. Hieronder enkele tips om er een geweldige dag van te maken.

Vergelijk evenementen met elkaar

Soms worden twee of meer car events op dezelfde dag (maar op andere locaties) gehouden. Voor welke moet je kiezen, en is een bezoek de moeite waard? Bekijk welke automerken deelnemen, wat de tentoongestelde voertuigen zijn en of er speciale activiteiten worden gehouden. Aan de hand hiervan maak je een keuze.

Houd ook het programma in de gaten. Op bepaalde tijden wordt bijvoorbeeld een nieuw model onthuld, vindt er een demonstratie plaats of is er een prijsuitreiking. Wil je hierbij zijn dan moet je op tijd komen én het programma in de gaten blijven houden.

Last-minute wijzigingen of toevoegingen aan het programma

Soms wordt een evenement op het laatste moment gewijzigd of afgelast. Het is dan vervelend wanneer je voor een gesloten deur staat (of op de verkeerde datum). Er kunnen ook zaken aan het programma worden toegevoegd.

Volg de officiële social media-accounts van het evenement en meld je voor nieuwsbrieven aan. Zo blijf je op de hoogte van eventuele updates.

Bezoek aan het auto evenement: draag lekker zittende kleding

Op een evenement loop je heel wat rond. Draag daarom schoenen waar je de hele dag op kunt lopen. Denk ook aan comfortabele kleding. Je moet het niet te warm maar ook niet te koud hebben. Een shirt met een vestje of jasje is een prima keuze.

Vindt het evenement buiten plaats? Denk aan een pet/hoed, zonnebril of regenkleding. Afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden.

Houd rekening met overvolle parkeerplaatsen

Zorg dat je op tijd bent, de parkeerplaatsen bij het evenement zijn vaak snel vol. Soms is het beter om met het openbaar vervoer te gaan. Of wanneer je met vrienden of collega’s gaat, regelen jullie het vervoer samen.

Maak het gezellig met familie, vrienden of collega’s

Ga je alleen naar een evenement of autorally, of met anderen? Nodig familie, vrienden of collega’s uit die ook interesse hebben in de autobeurs, de rally, de demonstratie of andere activiteit. “Samen creëren we gezelligheid.”

Regels tijdens een autobeurs, evenement of show

Houd er rekening mee dat elk evenement bepaalde regels en voorschriften heeft. Vaak mag je tentoongestelde voertuigen niet aanraken, tenzij dit specifiek is toegestaan. Foto’s van je favoriete auto maken? Dat mag altijd. Twijfel je over wat wel of niet mag, dan mag je best aan een medewerker vragen of je dichter bij het voertuig mag komen.

Veel plezier bij de aankomende auto-evenementen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.