Fietsverzekeringen vergelijken: zo pak je het aan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Fietsverzekeringen vergelijken: zo pak je het aan

Heb je een racefiets of een elektrische bakfiets gekocht? Grote kans dat dit je flink wat geld gekost heeft. Reden genoeg om zuinig om te gaan met de fiets. Ook al ben je nog zo voorzichtig, schade en diefstal heb je niet altijd zelf in de hand. Daarom is het verstandig om je fiets te verzekeren. Hiervoor sluit je een fietsverzekering af. De meeste verzekeraars bieden tegenwoordig zo’n verzekering aan, maar het is niet verstandig om hem bij de eerste beste partij af te sluiten. Maak liever eerst een vergelijking. In deze tekst vertellen wij je hoe je te werk gaat bij fietsverzekeringen .

Gebruik een vergelijkingssite
Wie fietsverzekeringen wil vergelijken, kan de website van verschillende verzekeraars bezoeken. Op deze manier krijg je een goede indruk van de mogelijkheden en kosten van zo’n verzekering. Omdat er nogal veel verzekeraars zijn die een fietsverzekering aanbieden, kost deze manier van vergelijken je veel tijd. Gebruik daarom liever een vergelijkingssite. Zo’n site laat je een overzicht zien van de premie die je bij verschillende verzekeraars betaalt. Hierdoor zie je in een oogopslag waar je de goedkoopste fietsverzekering afsluit.

Staar je niet blind op de kosten
Een stadsfiets verzekeren kost je vaak een paar euro per maand, maar een bakfiets of racefiets verzekeren kan je al snel een paar tientjes kosten. Dit verschil in prijs wordt vooral veroorzaakt door de aanschafwaarde van de fiets. Race- en bakfietsen zijn nu eenmaal een stuk duurder dan stadsfietsen. Ook per fiets soort kan de premie van een fietsverzekering behoorlijk verschillen. Daarom loont het altijd om een vergelijking te maken. Veel mensen hebben de neiging om hierbij alleen naar de kosten te kijken, maar dit is niet verstandig. De dekking van een goedkope fietsverzekering kan namelijk een stuk minder uitgebreid zijn dan die van een duurdere variant.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Verdiep je in de dekking
Je verwacht misschien niet dat de dekking van fietsverzekeringen veel van elkaar verschilt, maar dit kan wel degelijk het geval zijn. Daarom raden wij je aan je in de dekking te verdiepen voordat je een verzekering voor je fiets afsluit. Zoek om te beginnen eens uit voor welke schade je precies verzekerd bent. Vergoedt een verzekeraar bijvoorbeeld alleen schade door een aanrijding of botsing of ook schade doordat jouw fiets omvalt of van de weg raakt? Beperk je niet tot de schade, maar kijk ook hoe je verzekerd bent voor diefstal.

Kijk naar het eigen risico
Bij het vergelijken van fietsverzekeringen hebben veel Nederlanders alleen oog voor de kosten en de dekking. Toch is er nog een ander aandachtspunt: het eigen risico. Net als bij andere verzekeringen kun je hier ook bij een race- of bakfiets verzekeren mee te maken krijgen. Vaak betaal je geen eigen risico bij diefstal, pech of als je fiets total loss is. Bij andere schades geldt er meestal een eigen risico van een paar tientjes.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Lees de voorwaarden door
Heb je een geschikte fietsverzekering gevonden? Vergeet dan niet de voorwaarden door te lezen voordat je deze afsluit. Helaas nemen veel mensen hier niet de tijd en moeite voor. Hierdoor kun je voor verrassingen komen te staan als je fiets gestolen wordt of beschadigd raakt. Er kan dan ineens blijken dat je hier toch niet voor verzekerd bent, waardoor je zelf opdraait voor de kosten. Reden genoeg om eerst de voorwaarden door te lezen voordat je een fietsverzekering afsluit.

174

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.