Hoe bouw je een schutting? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe bouw je een schutting?

Het is tijd om weer lekker te gaan klussen. De dagen worden in rap tempo weer langer. Daarnaast loopt de temperatuur op en werken we nog altijd massaal thuis. Prima dus om even lekker aan de klus te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bouwen van een schutting als afscheiding van de tuin met de buren of om een stukje privé-tuin te creëren. Maar hoe bouw je zo'n schutting nou eigenlijk?

Hout kopen

Voordat je begint aan het bouwen van een schutting is het natuurlijk wel belangrijk dat je het belangrijkste in huis hebt. Hout. Zonder hout wordt het toch knap lastig om een schutting te realiseren. Meet van te voren goed uit hoeveel hout je nodig hebt. Deel dit vervolgens tenminste op in 2 planken. Je ontkomt er niet aan, maar er gaat gezaagd moeten worden tijdens je projectje. Geen zin om met de hand te zagen? Met de oplossingen van Makita kun je ook elektrisch zagen. Dat scheelt je toch weer een hoop zweet.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Naast planken heb je ook nog iets meer nodig. De palen, waar je schutting op steunt, kun je natuurlijk niet vergeten. Zonder deze palen wordt het toch wel erg lastig om een schutting te bouwen. Het is erg belangrijk dat je de juiste palen koopt, aangezien de grond vaak vochtig is en blijft. Het laatste wat je wilt is dat deze palen binnen een paar jaar gaan rotten.

Gaten graven

Heb je de benodigde zaken in huis? Dan is het tijd om gaten te gaan graven op de plekken waar jij de palen wilt neerzetten. Belangrijk om te weten is dat de diepte van de paal afhankelijk is van de lengte. Heb je bijvoorbeeld palen van 1,80 meter? Dan moet deze 45 tot 50 centimeter de grond in. De laatste 5 tot 10 centimeter kun je de paal het beste er inslaan.

Hoe bouw je een schutting? 16

Planken schroeven

Heb je alle palen staan? Dan is het tijd om de schutting verder in elkaar te gaan zetten. Maak van te voren een duidelijk plan over de lengte van je planken. Om stevigheid te kunnen waarborgen is het belangrijk om te weten dat je bij iedere nieuwe rij Iets later moet beginnen. Eigenlijk een beetje alsof je een muurtje aan het metselen bent.

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Voordat je gelijk de planken op de palen schroeft is het aan te raden om even voor te boren. Hiermee kun je voorkomen dat het hout gaat splijten. Na het voorboren draai je gemakkelijk een schroef in de schutting met een elektrische boormachine. De echte kenners maken graag gebruik van Makita accu gereedschap voor dit soort klussen.

Genieten

Heb je je schutting staan? Top gedaan! Tijd om lekker in de schaduw of uit de wind te genieten. Je hebt je tuin weer een stukje fijner gemaakt en je hebt jezelf weer wat extra privacy gegeven. De komende zomers kun jij lekker genieten van de barbecue met familie en vrienden zonder dat de hele buurt bij je op de barbecue kan kijken!

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.