Dit moet je weten over Windows 11 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit moet je weten over Windows 11

Op 5 oktober van dit jaar heeft Microsoft Windows 11 gelanceerd. Wil je weten wat je ongeveer van Windows 11 kan verwachten? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we de meest interessante weetjes over het nieuwe Windows besturingssysteem van Microsoft voor je op een rij!

Jarenlang was Windows 10 hét besturingssysteem van Microsoft, maar die tijden zijn sinds oktober dus officieel voorbij. Microsoft bracht op 5 oktober Windows 11 uit en daarmee is na zes jaar de opvolger van Windows 11 eindelijk op de markt gekomen. Dit moet je allemaal weten over Windows 11.

Hoe krijg je Windows 11?

We hebben goed nieuws voor iedereen die een computer of laptop hebben met Windows 10, want zij kunnen gratis gebruik maken van Windows 11. Anders kan je de update eenvoudig verkrijgen door Windows 11 te kopen. Windows 11 is daarnaast meteen beschikbaar, want het besturingssysteem werd in oktober gelanceerd.

Windows 11

Is mijn computer geschikt voor Windows 11?

Het is belangrijk om te weten dat niet iedere computer geschikt is voor Windows 11. Volgens Microsoft zijn dit de minimale vereisten voor het installeren van het besturingssysteem op een pc:

 • Processor: 1 gigahertz of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor of systeem op een chip.
 • RAM: 4 gigabyte.
 • Opslag: 64 GB of meer.
 • Grafische kaart: Deze moet compatibel met DirectX 12 of nieuwer met WDDM 2.0-stuurprogramma zijn.
 • Beeldscherm: High-definition (720p) beeldscherm van minimaal 9 inch, 8 bits per kleurkanaal.
 • Windows 10 moet geïnstalleerd zijn op de pc.
Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Voor mensen met weinig verstand van computers is dit misschien wat minder makkelijk te controleren. Gelukkig kan je dat ook door Microsoft zelf laten doen, want het bedrijf heeft een speciale app ontwikkeld waarmee je kan controleren of je computer geschikt is voor Windows 11.

Windows 11 kopen

Wat is het verschil met Windows 10?

Dit zijn de grootste verschillen tussen Windows 10 en Windows 11:

 • Windows 11 heeft een nieuw uiterlijk. Verwacht dus een nieuw design met een andere computerervaring en ook een opgefrist startmenu. Dat is natuurlijk wel even wennen, dus probeer hier van te voren rekening mee te houden. Al is het wel mogelijk om het oude startmenu van Windows 10 te behouden.
 • Windows 11 heeft meerdere bureaubladen, hierdoor kan je makkelijker je pc organiseren. Je kan bijvoorbeeld nu eenvoudig een onderscheid te maken tussen privé en werk met aparte bureaubladen voor elk.
 • Windows 11 heeft widgets. Widgets zijn nu erg populair op smartphones – bijvoorbeeld een weer widget – maar, die kan je dus nu ook op je computer verwachten.
 • Windows 11 laat je – naast Windows apps – nu ook Android apps downloaden. Die kan je downloaden via de Amazon App Store. Al moet je nog even wachten voordat je hier gebruik van kan maken, want deze functie komt waarschijnlijk pas in 2022 uit.
 • Windows 11 biedt meer opties voor gamers, bijvoorbeeld door een betere beeldkwaliteit de garanderen.
 • Windows 11 zet Teams centraal. De chatfunctie kan je nu in de taakbalk verwachten.
 • Daarnaast ondersteunt Windows 11 Dynamic Refresh Rate. Hierbij wordt de verversingssnelheid van het scherm aangepast op het gebruik. Dit zorgt onder meer voor een aangenamere gebruikservaring.
Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Microsoft

Wat heeft Microsoft nog meer uitgebracht?

Op 5 oktober heeft Microsoft niet alleen Windows 11 gelanceerd, want op hetzelfde moment zette het bedrijf ook Office 2021 in de schappen. In dit softwarepakket zitten onder meer de bekende programma's Word, Excel, PowerPoint en Teams.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.